Yaz Kahvaltılarında Çay Yerine Geçecek 6 Soğuk İçecek Önerisi

İyi demlenmiş, sıcacık bir çay kahvaltı sofralarının vazgeçilmez içeceğidir;
ancak havalar ısınınca sıcak bir çay içmek zorlaşabilir. Siz de yaz
kahvaltılarında sıcak çay yerine soğuk bir içecek tüketmek istiyorsanız
listemizde size uygun, soğuk bir içecek seçeneği bulabilirsiniz.
İşte; kahvaltılıkların yanına çok yakışacak, verdikleri serinlikle kalpleri çalacak,
yaz meyveleriyle yapılabilen 6 soğuk içecek tarifi…

1. Limonata

Listemize yaz aylarının baş tacı seçeneklerinden olan limonatayla başlamazsak
olmaz! Taze nane yapraklarıyla hem ferahlatıcılığı hem de lezzeti artan nefis bir
limonata, kahvaltı sofraları için de harika bir seçenek. Güne limonatanın
serinliği ve vitaminleriyle başlamak isterseniz işte, kahvaltılıkların yanına çok
yakışacak ev yapımı limonata tarifi:
– 5 adet limonu rendeleyin.
– Rendelediğiniz limonları bir kâseye alarak üzerine 1 su bardağı toz şekeri
ekleyin ve iyice yoğurun.
– Daha sonra 1 su bardağı sıcak suyu ilave ederek karıştırın.
– Üzerine 4 su bardak soğuk suyu ve 4 dal taze naneyi ekleyerek
buzdolabına alın.
– Kahvaltıda afiyetle tüketin.


2. Karadut Şurubu

Koyu renkli sebze ve meyvelerin antioksidan oranı diğer sebze ve meyvelere
göre her zaman daha fazladır, dedik ve nefis karadutlardan vitamin dolu bir
içecek hazırladık. Karadut şurubunu tek başına da içebileceğiniz gibi yaz
kahvaltılarında da keyifle tüketerek serinleyebilirsiniz. İşte, şifa niyetine
geçecek ev yapımı karadut şurubu tarifi:
– Derin bir tencere içerisine 500 gram kadar karadutu alın. Üzerlerine 1 su
bardağı toz şeker ve 5 su bardağı kadar su ekleyip karıştırın. Orta ateş
üzerinde pişmeye bırakın.
– Dutlar rengini suya salıp kaynamaya başladıktan sonra yarım limon
suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
– Ardından ocaktan alıp bir kabın içerisine süzün. Süzgeçte kalan dutları
ezerek kalan suyunu da süzün ve soğuması için bekletin.
– Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 saat bekletin.
– Kahvaltıda afiyetle tüketin.

3. Üzüm Suyu

 

Yaz mevsiminin habercisi meyvelerden olan üzüm, bu kez bardaklarınıza
doluşup kahvaltıda serin mi serin bir seçenek olmak için geliyor! Hem çocuklar
hem de yetişkinler için vazgeçilmez bir içecek olacak üzüm suyu için hemen
mutfağın yolunu tutun deriz. İşte, nefis ev yapımı üzüm suyu tarifi:
– İlk olarak 2 kilo kadar siyah üzümü güzelce yıkayın. Hatta mümkünse 30
dakika kadar sirkeli suda bekletin.
– Bir tencereye üzümleri ve 1,5 su bardağı suyu ilave edin.
– Üzümlerin hepsi patlayıp iyice ezilene kadar iyice pişirin.
– Ocaktan alıp bir süzgeç yardımı ile üzümleri hafif bastırarak süzün.
– Üzüm suyunuzun daha tatlı olmasını isterseniz bir miktar şeker ile
süzdükten sonra tekrar pişirebilirsiniz.
– Son olarak buzdolabında soğumaya bırakın.
– Kahvaltıda afiyetle tüketin.

4. Çilekli Buzlu Çay

Yazın en güzel, en mis kokulu, en tatlı meyvesini en güzel şekilde değerlendirip
kahvaltılar için buzlu çay olarak hazırlamaya ne dersiniz? Çileğin lezzeti ve
faydaları, bergamot kokusunun davetkârlığıyla kahvaltı sofralarını
renklendirecek çilekli buzlu çay nasıl yapılır, işte detaylar:
– 2 yemek kaşığı bergamotlu siyah çayı süzgeçli bir çay demliğine alın. 1
su bardağı sıcak su ilavesiyle en az 5 dakika kadar demleyin.
– 400 gram çileği blenderda püre haline getirin. Sonrasında bir süzgeç
yardımıyla geniş bir kaba süzdürün.
– Taze sıkılmış 1 adet limon suyu, süzdürdüğünüz çilek suyu, demlediğiniz
çay ve 5 su bardağı soğuk suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek
karıştırın.
– Arzuya göre buz küpleri ve taze nane yaprakları ekleyin.
– Kahvaltıda afiyetle tüketin.

5. Karpuzlu Limonlu Kokteyl

Yaz aylarını karpuzla kavuşmak için iple çekenler buradaysa harika bir kokteyl
önerimiz gelsin! İster havuz başında isterseniz de kahvaltı sofrasında keyifle
yudumlayabileceğiniz karpuzlu limonlu kokteyle bayılacaksınız. İşte, içinden
vitamin taşan leziz karpuzlu limonlu kokteyl tarifi:
– Dondurma kaşığı yardımı ile yarım karpuzdan çekirdeklerini ayıklayarak
küçük yuvarlaklar çıkarın.
– Kapuzun geri kalan içini ve 2 yemek kaşığı esmer şekeri rondodan
geçirin.
– Bir sürahide rondodan geçirdiğiniz karpuz suyunu, 2 bardak sodayı,
dilediğiniz kadar buz küplerini ve ince ince dilimlediğiniz 1 adet limonu
karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın.

– Kahvaltıda afiyetle tüketin.

Karpuzlu Limonata Tarifi

6. Şeftalili Yaz Kokteyli

Yumuşacık, bol su, buz gibi bir şeftali yaz sıcaklarında kimin yardımına koşmaz
ki… Bu kez onun nefis lezzetini bardaklara doluşturalım istedik ve çok keyifli
bir kokteyl hazırladık. Siz de bu nefis yaz kokteylini hazırlayıp yaz
kahvaltılarında zevkle tüketebilirsiniz. İşte, şeftalili yaz kokteyli tarifi:
– Taze şeftalileri 2 bardak çıkacak kadar sıkın.
– Daha sonra 2 bardak şeftali suyunu, 1 bardak sodayı bir sürahide
karıştırıp içerisine 1 adet limonun kabuğunu rendeleyin.
– Dilediğiniz kadar buz küplerini ilave edin ve kokteyli bir bardağa aktarın.
– Bardağın kenarına kürdana dizdiğiniz böğürtleni yerleştirin.
– Bardağın içerisine nane yaprağı ve limon dilimi ekleyin.
– Kahvaltıda keyifle tüketin.