Yazın Keyfini Katlayacak 6 Farklı Limonata Tarifi

Yaz ayları nefis bir limonata olmadan geçmez! Sallanan salıncak keyfine, havuz
başı saatlerine, yoğun geçen günün ardından kanepeye yayılışlara en güzel
şekilde eşlik eden lezzettir limonata. Hem vitamin deposudur hem de serinlik
etkilidir. Eğer siz de böyle düşünüyor ve limonatadan vazgeçmem, onu her
haliyle severim; diyorsanız yazımızın devamına buyurun. Aynı limonata
tariflerinden sıkılanlara, limonataya farklı bir aroma kazandırmak isteyenlere
çok iyi gelecek, birbirinden nefis 6 farklı limonata tarifini siz de deneyebilir; bu
yazı her zamankinden daha keyifli geçirebilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Karpuzlu Limonata

Yazın iki favori seçeneği bir tarifte buluşsun, bardaklar renklensin, mideler
şenlensin! Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında bol sulu bir karpuz, buz gibi bir
limonata gördüğünüzde sizin de gözleriniz parlıyorsa bu tarifi mutlaka deneyin
deriz. İşte; bolca vitamin, lezzet ve serinlik sunan karpuzlu limonata tarifi:
– Ortadan ikiye kesip iki ayrı parçaya ayırdığınız çekirdeksiz küçük boy
yarım karpuzu ince ince dilimleyin.
– 10 adet taze nane yaprağı bol suda yıkayıp kurutun.
– Blender ya da mutfak robotuna aldığınız karpuz dilimlerini taze nane
yapraklarıyla birlikte geçirin.
– Son olarak 1 litre soğuk limonata karıştırıp bekletmeden servis edin.

Karpuzlu Limonata Tarifi

2. Kavunlu Limonata

Karpuzlu limonata olur da kavun geri kalır mı hiç? “Karpuz mu, yoksa kavun
mu?” çekişmesinde sizin için daima kavun galip geliyorsa kavunlu limonata
tarifi için kolları sıvayın deriz. İşte; kavunun tatlı lezzetinin limonun ekşi
lezzetiyle kusursuz bir şekilde dengelendiği kavunlu limonata tarifi:
– Sap kısmını çıkartıp ortadan ikiye kestiğiniz orta büyüklükte yarım
kavunun çekirdekli kısımlarını temizleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla
kesip dilimlediğiniz kavunları geniş bir servis tabağına alın.
– Bol suda yıkayıp fazla suyunu aldığınız yarım demet kadar taze nane
yapraklarını bir kenara ayırın. Ortadan ikiye kestiğiniz 3 adet lime (yeşil)
limonun suyunu sıkın.
– Küçük bir havana aldığınız taze nane yapraklarını 3 yemek kaşığı kadar
esmer şeker ilavesiyle ezip aromasını çıkartın.

– Kavun dilimlerini mutfak robotuna alın. Lime suyu, esmer şekerle ezilmiş
taze nane yaprakları, arzuya göre ekleyebileceğiniz rendelenmiş lime
kabukları ve 500 ml maden suyu eşliğinde çalıştırın.
– Hafif koyu kıvamlı bir içecek halini alan kavunlu limonatayı buzdolabında
soğuttuğunuz geniş bardaklarda servis edin.

3. Ihlamurlu Limonata

Soğuk algınlıklarına çare olan ıhlamur, bu kez yaz sıcaklarına çare oluyor!
Ihlamurun bol faydası, limonun bol vitaminiyle dolu, serinleten bir bardak sizi
bekliyor. Hemen işe koyulmanız için işte, ıhlamurlu limonata tarifi:
– Kaynamış olan 3 litre suyu 1 çay bardağı çiçekli ıhlamurların üzerine
dökün.
– Üzerini kapatın ve bu şekilde soğuyana kadar bırakın.
– 2 adet donmuş limonu 4-5 parçaya kesin ve rondoda 1 su bardağı şekerle
beraber püre haline getirin.
– Hazırladığınız püreyi soğumuş olan ıhlamurun üzerine dökün ve
karıştırın.
– Bir tülbent yardımıyla süzün.
– Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edin.

4. Detoks Etkili Limonata

Yaz aylarında serinlik kadar ihtiyaç duyulan detoks etkisi, bu tarifte sizi
bekliyor! Diyetinizi daha keyifli hale getirecek, toksinlerden arındırarak
vücudunuzu şifayla doldurup serinletecek bu nefis tarifi hemen
deneyebilirsiniz. İşte; pratik mi pratik detoks etkili limonata tarifi:
– Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız 1 adet portakal ve 3 adet limonu
bir gece önceden derin dondurucuda bekletin.
– 2 adet orta boy salatalığın kabuklarını ince bir şekilde soyun, ¼ demet
nane yaprağını ayıklayıp bol suda durulayın.
– Derin dondurucudan çıkardığınız portakal ve limonları irili ufaklı
doğrayın.
– Mutfak robotuna aldığınız portakal ve limonları küçük parçalar haline
geline kadar çekin.
– Salatalık kabukları ve nane yapraklarını ekleyip aynı işlemi sürdürün.
– Derin bir kaba alıp 1 su bardağı toz şeker ilavesiyle ezin. 1 su bardağı
sıcak su ekleyip toz şeker eriyene kadar karıştırın.
– Aromasını vermesi için oda sıcaklığında 1 saat kadar beklettiğiniz
karışımı süzgeçten geçirip 5 su bardağı soğuk su ve arzuya göre buz
ilavesiyle karıştırdıktan sonra soğuk olarak servis edin.

5. Vişneli Limonata

Yaz aylarında tazeleri çıkan nefis vişneler, bu kez limonatanızın içinde hayat
bulsa fena mı olur? Siz de kırmızı meyveleri çok seviyorsanız sıradaki
limonatanızı vişne katarak hazırlayabilir hem keyfinizi hem de alacağınız
vitamini katlayabilirsiniz. İşte, vişneli limonata tarifi:
– Yarım kilo vişne, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı
taze limon suyu, 1 su bardağı suyu orta boy bir tencerede orta ateş
üzerinde vişneler parçalanana ve meyve sulu ve sıvı bir şurup elde
edilene kadar yaklaşık 30 dakika kaynatın.
– Vişneleri ince bir elekten süzün ve çekirdekleri atın.
– Tamamen soğumasını bekleyin.
– Derin bir kaba 4 bardak soda, 8 adet limon suyu, yarım su bardağı şeker
ve kaynatıp hazırladığınız vişne şurubunu ekleyip karıştırın.
– İsteğinize göre buz küpleri ve garnitür olarak taze vişneler ekleyerek
servis edin.

6. Zencefilli Limonata

Yağ yakımında ve soğuk algınlarını iyileştirmede başlıca güçlerden biri olan
zencefilden nefis bir limonata hazırlayıp yaza sağlık dolu girmeye ne dersiniz?
Zencefilin aroması ve limonun mis kokusuyla uyumlu bir lezzet deneyimi
yaşamak istiyorsanız işte zencefilli limonata tarifi:
– Taze zencefili soyun ve 3 yemek kaşığı kadar olacak şekilde rendeleyin.
– 7 adet limonu yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
Daha sonra üzerine limonların suyunu sıkın.
– Limon suyu, zencefil, 1 litre su ve 6 yemek kaşığı balı derin ve geniş bir
kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
– Dolapta 15-20 dk. kadar dinlendirin.
– Süzgeç ile süzün. İçine bolca buz küpü ekleyin.
– Dileğinize göre taze nane yaprağı, üzüm tanesi ve elma dilimleriyle
süsleyin ve servis edin.