2 Malzemeyle Kaç Karın Doyar?

Hem mideme, hem rahatıma düşkünüm diyorsanız iki malzemeli yemekler ve tatlılar listemize bayılacaksınız!

1.       Nutella + Yumurta = Nutella’lı Kek

Her ne kadar sadece iki malzemeyle yapılsa da Nutella’lı keki hazırlarken dikkatli olmak gerek.

kek-nasil-yapilir-kek-tarifleri

Fırını 175 derecede ısıtın.

16 cm’lik kelepçeli bir kek kalıbını yağlayın ve fırın kâğıdıyla kaplayın.

4 büyük yumurtayı mixerin en güçlü seviyesinde 6 dakika boyunca çırpın. Bu tarifin en önemli kısmı yumurtaların kıvamı, zamandan çalmayı aklınızdan bile geçirmeyin! Yumurtalar, hacmi üç katına çıkana kadar çırpılmalı.

Nutella’yı ölçtükten sonra tarif için kullanacağınız 240 gramı yumuşaması için 20 saniyeliğine mikrodalgaya koyun. Yumurta karışımının 1/3’ünü ekleyin. Bir spatula yardımıyla yavaşça ve hep aynı yönde karıştırın. Kalan yumurtayı ikiye ayırıp aynı işlemi yapın. Yumurtanın tamamını aynı anda eklerseniz kekin kabarmayacağını unutmayın.

Karışımı kek kalıbına dökün ve 20-25 dakika pişirin. Sapladığınız bıçak veya kürdan temiz çıktığında, kekiniz hazır! Mutlaka tamamen soğumasını bekleyin.

2.       Kendiliğinden Kabaran Un (Kekun) + Yoğurt = Pizza Hamuru

1 paket yoğurt ve bir paket kekunu bir kasede bir araya getirin ve kıvamı el verdiği zaman biraz un döktüğünüz tezgaha alarak yoğurun. 5-8 dakika yoğurduktan sonra hamura pizza şeklini vermeye başlayın. İşte bu kadar! Standart pizza boyutunda pizza hamurunuz hazır.

pizza hamuru

3.       Muz + Fıstık Ezmesi = Muzlu ve Fıstık Ezmeli Dondurma

Büyük bir heyecanla aldığınız muzlar yiyemeden karardı mı? Hiç üzülmeyin, daha heyecanlı bir fikrimiz var. Kararan muzlarınızı 2 yemek kaşığı fıstık ezmesiyle birleştirerek parmak ısırtan bir dondurma yaratabilirsiniz. 4 adet kararmış muzu dilimleyip geniş bir tabağa yerleştirin. Tabağı 2 saat buzlukta bırakın. 2 saat sonra muzları buzluktan çıkarın ve blendera yerleştirip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Ardından iki kaşığı fıstık ezmesini ekleyin ve biraz daha karıştırın. Dondurmanız hazır, afiyet olsun!

Dondurmadan dondurma tarifimizi de çok beğeneceksiniz. http://migrostv.migros.com.tr/dondurmadan-dondurma/

dondurma

4.       Çikolata + Krem Peynir = Trüf Çikolata

Trüf çikolatanın tadı da bir başka, fiyatı da. Peki ya 300 gramlık eritilebilecek bir çikolatayı krem peynirle bir araya getirerek kendi trüf çikolatalarınızı yapabileceğinizi söylesek? Önce 225 gram krem peyniri karıştırın ve köpürtün. Daha sonra çikolatanın yarısını eritin. Erittiğiniz çikolatayı krem peynire ekleyin ve iyice karıştırın. Bir kaşık yardımıyla karışımı küçük kâğıtlara yerleştirin. Hazırladığınız topları 1 saat dolapta bekletin. Erimiş çikolataya batırdığınızda şeklini bozmayacak kıvama geldiklerinde dolaptan çıkarın. Aynı anda kalan çikolatayı da eritin ve dolaptan çıkardığınız topları çikolataya batırın. Biraz soğuduktan sonra çikolatalarınız yemeye hazır! Fındıklı, fıstıklı, hindistan cevizli trif tarifi MigrosTV’de: http://migrostv.migros.com.tr/findikli-fistikli-ve-hindistan-cevizli-trufler-tarifi/

çikolata

5.       Hurma + Yulaf = Organik Enerji Barı

Bu tarifte ne pişirme var, ne ölçü. Islatılmış hurmalar göz kararı yulaflarla birleşiyor ve ortaya gününüze renk, size enerji katacak doğal ve lezzetli enerji barları çıkıyor. Dilediğiniz kadar ıslatılmış ve bir gün dinlendirilmiş hurmayı bir mutfak robotuna yerleştirin ve çekin. Bir süre sonra birkaç seferde istediğiniz kadar yulaf ekleyip karıştırmaya devam edin.

Elde ettiğiniz karışımı borcama dökün. Bir spatula yardımıyla düzleştirerek yayın. İsterseniz üzerine biraz daha yulaf dökün. Dolaba koyun ve birkaç saat bekleyin. Soğuduktan sonra dilediğiniz boyutta kesin ve capcanlı bir güne hazır olun! Fıstık ezmeli enerji bar tarifi MigrosTV’de: http://migrostv.migros.com.tr/fistik-ezmeli-bar-tarifi/

fıstık ezmeli bar