3 Diyabet Tatlı Tarifi

Diyabet hastalığı, küçükten büyüğe herkeste görülen rahatsızlıklardan biri haline geldi. Diyabet hastaları günlük beslenmelerinde oldukça zorluk yaşayabiliyor ve tüm besinlerini dikkatle seçmeleri gerekiyor.

Hem diyabetlilerin hem de formuna dikkat edenlerin gönül rahatlığı ve ağız tadıyla tüketebilecekleri tatlı tariflerini sizin için derledik.

1. Diyabetik Mozaik Pasta Tarifi

Eğer misafirlerinizin çoğu diyabet hastasıysa büyük bir pasta yapmak, en doğru karar olabilir. İşte tarif:

mozaik

Malzemeler:

  • 8 paket diyet bisküvi
  • 1 paket kakao
  • 5-6 adet ceviz
  • 1 yemek kaşığı kadar kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı kadar kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı kadar becel light
  • Yeterince süt
  • 200 gram kadar bitter çikolata
  • Tercihe göre diyabetik tatlandırıcı

Hazırlanışı:

  • Bisküvileri mutfak robotundan geçirin ya da ellerinizle iyice parçalayıp ezerek un kıvamına getirin.
  • Derin ve geniş bir kap seçin, içerisine un halindeki bisküvileri boşaltın
  • Diğer yandan bir tavada margarini eritin.
  • Daha sonra bisküvilerin üzerine kakaoyu dökün ve iyice karıştırın.
  • Cevizleri ufalayın. Kuru kayısı, üzümü ve cevizleri karışıma ekleyin.
  • Daha önceden erittiğiniz margarini karışım içerisine ekleyin ve karıştırın.
  • Daha sonra sütü azar azar boşaltmaya, karışımı yoğurmaya başlayın.
  • Son olarak karışıma streç film yardımıyla baton şeklini verip buzluğa koyun.
  • Yaklaşık 3 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Servis etmeden 5 dakika kadar önce buzluktan çıkarın.
  • 200 gram kadar bitter çikolatayı benmari usulü erittikten sonra mozaik pastanın üzerine dökün.
  • İnce bir şekilde dilimleyip üzerini mevsim meyveleri ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

2. Çikolatalı Kuru Yemişli Dondurma Tarifi

Nefis mi nefis, serin mi serin bir dondurma olabilir. İşte harika tarif:

dondurma_yapimi

Malzemeler:

  • Toz tarçın
  • 6 adet ceviz
  • 125 ml az yağlı yoğurt
  • 250 gram kadar az yağlı, şekersiz çikolatalı dondurma
  • Yarım barda sıcak suda çözülmüş 2 çay kaşığı çözünebilir kahve

Hazırlanışı:

  • Geniş bir kâse seçin ve içerisinde su, kahve, tarçın, ceviz ve yoğurdu güzelce karıştırın.
  • Daha sonra dondurmayı da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı kuplara paylaştırın.
  • Kupları dondurucuda eğer az bir katılıkta tatlı istiyorsanız 30 dakika, daha katı bir tatlı istiyorsanız 2 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Yeterince dondurduktan sonra üzerini mevsim meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

3. Kakaolu Toplar Tarifi

Sunumuyla da lezzetiyle de çayın yanına nefis gidecek bu ikramlıklar, diyabet hastalarını yalnız bırakmıyor. İşte tarifi:

kakaolu-kurabiye-tarifi

Malzemeler:

  • 12 adet hurma
  • 1/2 bardak dilimlenmiş Hindistan cevizi
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 1/4 bardak ceviz içi
  • 1 çay kaşığı kadar su

Çikolata Sosu İçin:

  • ¼ bardak çikolata
  • 1 çay kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı:

  • Geniş ve derin bir kap seçin. İçerisinde hurma ve vanilyayı karıştırın.
  • Daha sonra ceviz ve suyu ekleyip tekrar karıştırın.
  • Hazırlamakta olduğunuz karışım hamur kıvamına geldiğinde küçük parçalar koparın.
  • Ceviz büyüklüğünde, yuvarlak olarak şekil verin.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsi içerisine şekillendirdiğiniz topları dizin.
  • Tepsiyi dondurucuya verin ve 1-2 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan çikolata ve Hindistan cevizi yağını birlikte eritin.
  • Daha sonra dondurduğunuz topları çikolata sosuna batırıp tepsiye tekrar dizin.
  • Son olarak üzerlerine Hindistan cevizi tozu serpin ve ısınmadan servis edin. Afiyet olsun.