4 Farklı Limonata Tarifi

Havalar ısınmaya başlar başlamaz aradığımız ilk şeylerden biri, içimizi serinleten içeceklerdir. O içeceklerden en iyi gideni kuşkusuz ki leziz limonatadır. Faydalı özellikleri, ferah lezzeti ve mis gibi kokusu ile limonlar bizim için adeta sarışın kahramanlardır. Bir bardak limonataya ister kahvaltınızda yer verip güne harika başlayın isterseniz de kötü giden bir güne limonata ile mola verip günün puanını yükseltin. Tercih sizden, tarifler bizden. İşte birbirinden leziz 4 limonata tarifi!

1. Çilekli Limonata:

Limonun ekşiliği, çileğin tatlılığı ile dengeleniyor. Bayıldığımız iki malzeme ile tam bir lezzet deposu diyebileceğimiz içecek tarifi için şöyle buyurun.

cilekli-limonata

Malzemeler:

  • 300-350 gram kadar çilek
  • 3 adet orta büyüklükte limon
  • Yarım su bardağı kadar toz şeker (Tercihe göre artırılabilir ya da azaltılabilir)
  • 1 litre kadar su

Hazırlanışı:

  • Çileklerin saplarını kesin ve güzelce yıkayın. Daha sonra blendere atın.
  • Limonların suyunu sıkın ve çileklerin üzerine ekleyin.
  • Daha sonra toz şekeri ve 1 bardak suyu ekleyip çilekler tamamen parçalanıp şekerler eriyinceye kadar blenderi çalıştırın.
  • Daha sonra kalan suyu ekleyin ve blenderi birkaç tur daha çalıştırın.
  • Karışımı sürahiye boşaltın ve buzdolabında birkaç saat soğumaya bırakın.
  • Servis edeceğiniz bardağı nane yaprakları, limon, çilek ya da elma dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun.

2. Fesleğenli Limonata:

Çiçek hali, sos hali gibi her kılıkta kendini bize sevdiren fesleğen bu kez limonata ile buluşuyor. Büyüleneceğiniz tarif için şöyle buyurun:

feslegenli-limonata

Malzemeler:

  • 2 adet orta büyüklükteki limonun kabuğu
  • 5 adet orta büyüklükteki limonun suyu
  • 1 su bardağı kadar toz şeker (Tercihe göre artırılabilir ya da azaltılabilir)
  • 1 avuç taze fesleğen yaprağı
  • 1 litre kadar soğuk su

Hazırlanışı:

  • Limon kabuklarını beyaz kısımlarını almadan sebze soyucusu ile soyun.
  • Fesleğen yapraklarını ellerinizle bölün.
  • Rondo içerisine limon kabukları, fesleğen yaprakları, toz şeker ve limon suyunu koyun.
  • Elde ettiğiniz karışımı geniş bir tencereye alın ve toz şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
  • Daha sonra buzdolabında 1 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra tülbent yardımı ile süzün ve üzerine soğuk su ilave ederek tekrar karıştırın.
  • Servis edeceğiniz bardağı nane yaprakları, limon, çilek ya da elma dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun.

3. Zencefilli Limonata:

Öksürük için oldukça faydalı olan zencefil, limon ile güçlerini birleştiriyor; ortaya leziz bir içecek çıkıyor. Sağlık dolu tarif için şöyle buyurun:

zencefilli-limonata

Malzemeler:

  • 5 su bardağı kadar su
  • 2 yemek kaşığı kadar bal
  • Yarım su bardağı kadar toz şeker (Tercihe göre artırılabilir ya da azaltılabilir)
  • 5 adet orta büyüklükteki limonun suyu
  • 60 gram kadar ince rendelenmiş taze zencefil

Hazırlanışı:

  • Orta büyüklükte bir tencere seçin ve içerisine rendelenmiş zencefili, suyu ve şekeri ekleyin. Şeker iyice eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın.
  • Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve içine bal ekleyip soğumaya bırakın.
  • Süzgeçten geçirerek limon suyu, su ve buz ekleyerek servis bardaklarına bölüştürün.
  • Rendelenmiş limon kabuğu ve tarhun otu ekleyip servis yapın.

4. Portakallı Limonata:

C vitamini patlaması bir tarif var sırada. Turuncu ve sarının müthiş arkadaşlığı bardaklara doluyor ve tadanlarını çok mutlu ettiriyor. Leziz tarif için şöyle buyurun:

portakalli-limonata

Malzemeler:

  • 3 adet küçük boy limon
  • 1 adet orta büyüklükte portakal
  • 1 su bardağı kadar toz şeker (Tercihe göre artırılabilir ya da azaltılabilir)
  • 4-5 su bardağı kadar su

Hazırlanışı:

  • Orta büyüklükte derin bir tencere seçin, içerisine toz şekerini ve suyu ekleyin. Şekerler eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ateşten alarak soğumaya bırakın.
  • Daha sonra portakal ve limon kabuklarını beyaz kısımlarını almayacak şekilde rendeleyin, sularını sıkın.
  • Derin bir kap içerisine rendelenmiş kabukları ve sıktığınız suyu ekleyin.
  • Daha sonra üzerine 2-3 su bardağı suyu ekleyip güzelce karıştırın.
  • Karışımı 1 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra ince bir tel süzgeçten geçirerek bardaklara bölüştürün.
  • Servis edeceğiniz bardağı nane yaprakları, limon ya da elma dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun.