Serinletici ve Hafif Üstelik: 4 Harika Yoğurt Fikri!

Kalsiyum ve protein bakımından zengin olan yoğurt, sofralarımızın serin ve sağlıklı lezzetlerinden biri. Bu lezzetli besinle yapılan 4 pratik tarif hazırladık. Yaz sıcağında, yoğurtla yapılan bu serinletici ve hafif tarifler içinizi ferahlatacak, mutlaka deneyin!

1) Kavunlu Yoğurt İçeceği 

Malzemeler:

– Yarım kavun
– 500 ml yağsız yoğurt
– 2-3 yemek kaşığı bal
– Servis için buz parçaları

Hazırlanışı:

Blender yardımıyla kavun, yoğurt ve balı yüksek hızda karıştırın. Karışım pürüzsüz hale gelince bardağa koyup buz ekleyerek servis edin.

Bu lezzetli içeceğin keyfine sonuna kadar varmak için malzemeleri Sanal Market’ten tek tıkla sipariş verin, malzemeler evinize gelsin!

yoğurtlu smoothie

2) Ananaslı ve Kuru Meyveli Çırpılmış Yoğurt 

Malzemeler:

– 500 ml az yağlı yoğurt
– 200 ml kaymak
– 2 yemek kaşığı bal
– 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
– 300 gram kabaca doğranmış ananas

– Dilimlenmiş kuru meyveler (papaya, çilek, erik vb.)

– Kabuğu soyulmuş ya da şeker ilavesiz doğranmış Hindistan cevizi

– İsteğe göre rendelenmiş taze Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Kabuğu soyulmuş ya da şeker ilavesiz doğranmış Hindistan cevizini fırın tepsisine tek kat halinde dizin. 350 derecede 5 dakika pişirin. Yoğurt, kaymak, bal ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede yoğunlaşana kadar çırpın. 150 gram ananası 8 servis kasesine bölün. Üzerine yoğurt karışımını dökün ve üzerine kalan ananasları yerleştirin. Kaselerin üzerine kuru meyveleri ve isteğe göre, rendelenmiş Hindistan cevizini serperek servis edin.

yoğurtlı meyveler

3) Yoğurtlu Kek

Malzemeler:

– Oda ısısında 12 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

– 250 gram toz şeker

– Oda ısısında 3 büyük yumurta

– 1 çay kaşığı vanilya aroması

– 500 gram un

– 2 çay kaşığı kabartma tozu

– Yarım çay kaşığı karbonat

– Yarım çay kaşığı kaba tuz

– 250 gram yağsız yoğurt

– 60 ml bal

– Süsleme için portakal dilimleri ve ceviz

Hazırlanışı:

Fırını önceden 350 derecede ısıtın. Mikser yardımıyla tereyağı ve şekeri karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Vanilya aromasını ekleyip karıştırın. Ayrı bir kasede un, kabartma tozu, karbonat ve sodayı karıştırın. Ayrı bir kasede de yoğurt ve balı karıştırın. Yoğurt karışımının üstüne un karışımını yavaş yavaş ekleyerek mikserle karıştırın. Karışımı kelepçeli kek kalıbına yerleştirip 35-40 dakika pişirin. Keki fırından çıkartıp 10 dakika soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkartıp bir servis tabağına yerleştirin. Dilimler halinde kesip portakal dilimleri ve cevizle süsleyerek servis edin.

Bu enfes kekin yanına misafirlerinize sunabileceğiniz buz gibi naneli limonata tarifi için tıklayın.

Tahinli Kek Tarifi

4) Yoğurtlu Dondurma

Malzemeler:

– 100 gram çilek reçeli

– 500 gram az yağlı yoğurt

Hazırlanışı:

Yoğurt ve reçeli karıştırın ve dondurma kalıplarına yerleştirin. Buzdolabına koyup en az 6 saat bekletip servis edin.

dondurma

Birbirinden lezzetli diğer yoğurtlu tarifler için sizi MigrosTV’ye bekliyoruz.