4 Leziz Diyet Kek Tarifi

Tamam diyet yapıyoruz ama bu kadar çay seven bir milletin insanları olarak çay keyfimizden de vazgeçmemizi nasıl beklersiniz?

İtiraf edelim asıl derdimiz çay değil; çayın tek başına, öyle kuru kuru keyfinin pek de çıkmıyor oluşu. Yani iyi demlenmiş bir çayın yanında illa ki bir bisküvi ya da leziz kekler lazım bize. Kekin de şöyle hafif olanı ve kilo yapmayanı olursa daha ne isteriz ki?

Siz de aynı fikirdeyseniz doğru yerdesiniz demektir. İşte birbirinden harika, leziz ve masum kek tarifleri:

1. Unsuz Limonlu Kek Tarifi

Limonun gücüne inananlar, mis kokusuna gönül verenler; bu tarif tam size göre!

limonlu-kek

Malzemeler:

  • 2 adet orta büyüklükte limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 adet sıkılmış limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kadar yarım yağlı süt
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 adet orta boy yumurta

Hazırlanışı:

  • Geniş ve derin bir kap seçin. İçerisinde yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız karışıma limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra güzelce karıştırıp kek kalıbına boşaltın.
  • Kek kalıbını daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verip 30 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Nefis limonlu kek hazır, soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

2. Tam Buğday Unlu Şekersiz Elmalı-Havuçlu Kek

Sağlıklı yaşama gönül verdikten sonra her yerde tam buğday unu aramaya başlayanlar, elma ile havucun müthiş uyumuna kapılıp gidenler, bu keke bayılacaksınız!

havuclu-kek

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kadar tam buğday unu
  • 2 orta büyüklükte yumurta
  • 4 yemek kaşığı kadar bal ya da pekmez
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet orta büyüklükte havuç rendesi
  • 2 adet orta büyüklükte elma
  • 1 su bardağı kadar az yağlı ya da yağsız süt
  • 1 avuç kadar ceviz içi

Hazırlanışı:

  • Geniş ve derin bir kap seçin. İçerisinde yumurta ve pekmezi mikser yardımı ile çırpın.
  • Havuç ve elmaları rendeleyin ve çırpmış olduğunuz pekmez, yumurta ve diğer tüm malzemeler ile güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı kek kalıbının içerisine boşaltın.
  • Kek kalıbını daha önceden 175-180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına verin ve 25-30 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Pişirdikten sonra soğutup dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. 3. Yulaflı Portakallı Kek

Diyet yiyecekler denince yulaf olmadan olmaz. Portakallı keklere bayılanlar keyfinizden vazgeçmeyin diye harika bir yulaflı kek tarifimiz var. Şuradan buyurun:

portakal-kek

Malzemeler:

  • 3 adet orta büyüklükte yumurta
  • 1 adet orta büyüklükte portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 su bardağı kadar yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı kadar kepekli un
  • 1 adet orta büyüklükte havuç rendesi
  • 1 adet orta büyüklükte elma rendesi
  • 1 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı kadar keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı kadar bal
  • 1 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kadar tarçın
  • Yarım su bardağı kadar yağsız süt

Hazırlanışı:

  • Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın.
  • Geniş ve derin bir kap seçin. Ayırdığınız yumurta beyazlarını iyice köpük haline gelen kadar mikser yardımı ile çırpın.
  • Diğer yandan ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta sarılarını ekleyin ve geri kalan tüm malzemeler ile güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız karışıma köpük haline getirdiğiniz yumurta beyazını söndürmeden yedirin.
  • Diğer yandan fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve üzerini az miktarda yağlayın.
  • Kek karışımından kaşık ya da şekilli kaplar yardımıyla parçalar alarak tepsiye dizin.
  • Tepsiyi daha önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına verin ve üzeri kızarana dek pişirmeye bırakın.
  • Pişirdikten sonra soğutup servis edin. Afiyet olsun.4. Kakaolu Diyet Kek Tarifi

Diyet yapsa da şeker hastası olsa da keksiz yapamayanlardan mısınız? Gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz üstelik mis gibi kakaonun süslediği leziz bir tarif işte karşınızda!

Malzemeler:

  • 3 adet orta büyüklükte yumurta
  • Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 su bardağı kadar yağsız süt
  • 1,5 su bardağı kadar kepekli un
  • 4 yemek kaşığı kadar pekmez ya da bal
  • 5 tatlı kaşığı kadar kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

  • Geniş ve derin bir kap seçin. İçerisinde yumurtaları ve pekmezi bir mikser yardımı ile çırpın.
  • Zeytinyağı ve sütü de ekleyip karıştırın. (İsteğe göre hiç yağ eklemeyin.)
  • Son olarak diğer malzemeleri de hazırlamış olduğunuz karışıma ekleyin ve mikser yardımı ile çırparak kek hamurunu hazır bir hale getirin.
  • Kek kalıbını bir miktar yağladıktan sonra içerisine hamuru boşaltın.
  • Kalıbı daha önceden 175-180 derecede ısıttığınız fırına verin ve 25-30 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Pişirip soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.