5 Farklı Elmalı Kurabiye Tarifi

Elma mevsimi geldiğinde sizin için elmalı kurabiye mevsimi de geliyorsa buyurun yazımızın detaylarına! Elmalı kurabiyenin 5 farklı haliyle tanışmaya ve hepsini denemeye hazırsanız çaylar kaynamaya başlasın. İşte 5 farklı, birbirinden leziz elmalı kurabiye tarifleri…

1. Kek Yumuşaklığında Elmalı Kurabiye

Kıyır kıyır kurabiye tabiri sizin damak zevkinize hitap etmiyorsa”Benim kurabiyem kek kadar yumuşak olmalı.” diyorsanız bu tarifimize bir göz atın deriz. Margarin kullanmadan yapabileceğiniz ve diğer elmalı kurabiyelere göre çok daha yumuşak bir kıvamda olacak elmalı kurabiye tarifinin işte detayları:

● 3 bardak un, yarım su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı süt, 1 yumurta, yarım su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu unu karıştırıp iyice yoğurun.
● Hamur istediğiniz kıvama ulaştığında bir kenarda dinlenmeye bırakın.
● Diğer yandan elmalı kurabiyenin içine konacak harcı hazırlamaya başlayın. 2 adet kırmızı elmayı yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin ve kısık ateş üzerine suyunu çektirene kadar pişirin.
● Pişen elmalara 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyip karıştırın.
● Daha sonra dinlenmeye bıraktığınız hamurdan parçalar alıp içini elma harcıyla doldurarak istediğiniz gibi şekil verin.
● Şekillendirdiğiniz hamurları pişirmek üzere daha önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin.
● Beyazlığını kaybetmeden pişmelerine dikkat edin.
● Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.

2. Glütensiz Elmalı Kurabiye

Glütensiz tarifler arayanlara bizden nefis bir öneri! Siz de ”Elmalı kurabiye nefis olur, ama glütensiz daha bir nefis olur! diyorsanız işte glütensiz elmalı kurabiye tarifinin detayları:

● 3 adet kırmızı elmayı yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Kısık ateş üzerinde rendelenen elmaları suyu çekene kadar pişirin.
● Pişen elmalara 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı toz şeker ve 4 yemek kaşığı ceviz içini ekleyip karıştırın.
● Elmalı harç soğurken diğer yandan kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın.
● 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 paket kabartma tozu, 200 gram pudra şekeri, 130 gram tereyağı ve aldığı kadar glütensiz unu karıştırıp güzelce yoğurun.
● Hamurdan ufak parçalar koparıp içini elma harcıyla doldurduktan sonra dilediğiniz gibi şekil verin.
● Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kâğıt serili tepsiye dizin ve tepsiyi 180 dereceye ısıttığınız fırına verin.
● 30 dakika pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

3. Elmalı Portakallı Kurabiye

Portakal aromasının birçok tarife nasıl da yakıştığını bilirsiniz. O halde küçük bir değişiklik yapıp elmalı kurabiyeyi de portakallı denemenin tam zamanı olabilir! Mis gibi portakal kokusuyla elma lezzetinin uyumlu dansına şahit olmanız için işte detaylar:

● 2 adet kırmızı elmayı yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Kısık ateş üzerinde
rendelenen elmaları 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1 çay
kaşığı tarçınla karıştırıp suyunu çekene kadar pişirin.
● Diğer yandan hamuru hazırlamaya başlayın.
● Geniş ve derin bir kap içerisinde 1 yumurta, 125 gram tereyağı, 1 su bardağı nişasta,
1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 2 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma
tozu ve aldığı kadar unu karıştırıp güzelce yoğurun.
● Hamurdan küçük parçalar alıp içini elmalı portakallı harçla dolduracak şekilde
dilediğiniz gibi şekillendirin.
● Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kâğıt serili tepsiye dizin ve tepsiyi 180 dereceye
ısıttığınız fırına verin.
● 30 dakika pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

4. Elmalı Islak Kurabiye

Kıyır kıyır değil de ıslak ıslak bir kurabiye arayanları çok sevindirecek, bambaşka forma sahip elmalı kurabiye tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Cevabınız "evet" ise çay keyfinizi taçlandırmanız için işte detaylar:

● Elmalı ıslak kurabiyenin ıslaklığını verecek şerbeti hazırlamakla işe başlayın. 1,5 su
bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha
kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
● 4-5 adet kırmızı elmayı soyup rendeleyin. 1 çay bardağı toz şeker ile suyunu çekene kadar pişirin.
● 1 çay bardağı ceviz içi ve 3 çay kaşığı tarçını ekleyip karıştırın.
● Yarım paket tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yumurta, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unu karıştırıp güzelce yoğurun.
● Hamur ideal kıvama ulaştığında kopardığınız ufak parçaların içini elma harcı ile doldurup dilediğiniz gibi şekillendirin.
● Şekillendirdiğiniz hamurları fırın tepsisine dizin. Tepsiyi daha önceden 180 dereceye ayarladığınız fırına verin.
● Fırından çıktıktan sonra kurabiyeleri hazırladığınız şerbetin içerisine atıp 5 dakika bekletin.
● Daha sonra tüm kurabiyeleri Hindistan cevizine bulayıp servis edin.

Üç Malzemeli Kurabiye Tarifi

5. Diyet Elmalı Kurabiye

Diyet yapıyorsunuz diye elmalı kurabiye tüketemeyeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! İşte; buğday unu sayesinde pişmanlık yaratmayacak, hem nefis hem de diyet elmalı kurabiye tarifinin detayları:

● 4 adet kırmızı elmayı soyarak rendeleyin. 4 yemek kaşığı toz şekerle karıştırıp kısık ateş üzerinde 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içini ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
● 125 gram tereyağını eritin. Soğuduktan sonra üzerine 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
● Karıştırmaya devam ederken 5 su bardağı buğday ununu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
● Hamur ideal kıvama geldiğinde 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
● Hamurdan küçük parçalar alıp içini elmalı harç ile doldurarak dilediğiniz şekli verin.
● Şekil verdiğiniz kurabiyeleri tepsiye dizin ve 170 dereceye ayarladığınız fırına verip 20-25 dakika pişirmeye bırakın.
● Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.