5 Farklı Öneriyle Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk çorbası, kış aylarının vazgeçilmez seçeneklerinden biridir. Hastalıklardan korunmada tekrar iyileşmede âdeta sihirli bir güce sahip olan tavuk çorbası sizin sofranızda hangi haliyle yer alıyor? Eğer ki tavuk çorbasının farklı farklı hallerini merak ediyorsanız sizi yazımızın devamına davet ediyoruz. İşte tavuk çorbasının birbirinden nefis 5 farklı hali…

1. Limonlu Tavuk Çorbası

Kâseniz bol vitaminli, bol proteinli bir çorbayla dolsun istiyorsanız limon ve tavuğun gücünü birleştirin deriz. Bir miktar tavuk göğsü, limon suyu ve buğdayı birlikte haşlayın. Diğer yandan soğan, kereviz, limon dilimi, havuç, yeşil fasulye gibi sevdiğiniz sebzeleri zeytinyağıyla güzelce soteleyin. Son olarak haşlanan tavuk göğüslü karışıma sotelediğiniz sebzeleri, kıydığınız maydanozları ekleyip 20 dakika birlikte pişirin. Bol limonlu tavuk çorbanız hazır, şimdiden afiyet olsun!

2. Naneli Tavuk Çorbası

Limon, tavuğa yanaşır da nane bundan geri durur mu hiç? O da tavukla birlik oluyor ve nane sevenlerini çok sevindirecek, şahane bir çorbayla çıkıyor karşınıza! Nasıl mı? Öncelikle parçaladığınız yarım tavuğu bol tavuk suyu içerisinde kaynatıyorsunuz. Daha sonra çırptığınız yumurta, biraz un, limon suyu ve yoğurdu karıştırarak hazırladığınız terbiyeyi tencereye ekliyorsunuz. Bir süre karıştırarak kaynatırken içerisine sarımsak, yarım demet nane, zerdeçal, karabiber gibi dilediğiniz baharatları ekledikten sonra çorbanız için kâse ve kaşıklarınızı hazır edebilirsiniz. Boğazınıza çok iyi gelecek, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek naneli çorba için şimdiden afiyet olsun!

3. Şehriyeli Tavuk Çorbası

“Tavuk çorbası güzel olur da şöyle bol şehriye de eklenirse daha bir başka olur” diyorsanız bu önerimiz sizin için gelsin! Özel sofralarınıza şahane bir başlangıç olacak şehriyeli tavuk çorbası nasıl mı yapılır? Öncelikle tavuk göğüsleri, bolca tavuk suyu ile yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra yumuşacık olan tavuklar güzelce didilip tekrar tavuk suyu ile dolu tencereye konulur. Ardından şehriye; önceden rendelenip pişirilen domatesler, tuz, karabiber, maydanoz gibi dilediğiniz seçeneklerle birlikte 8-10 dakika pişirmeye bırakılır. Son olarak kâselere pay edilip afiyetle tüketilir!

Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi

4. Sebzeli Tavuk Çorbası

Tavuktan sıcacık bir çorba yapalım ama sebze sevenlerini de unutmayalım diyor ve size mutlaka sebzeli tavuk çorbasını denemenizi öneriyoruz. Bol sebzesiyle vitamine doyacağınız, bol kremasıyla lezzetine hayran kalacağınız sebzeli tavuk çorbası yapımını öğrenmek istiyorsanız detaylar burada. Öncelikle tavuk göğüslerini tencerede haşlayıp didikleyin, suyunu ayırın. Diğer yandan tereyağında bir miktar unu sararana kadar kavurun. Kavrulan unla tavuk suyunu kaynatıp içerisine küp küp doğradığınız havuç, kabak, kapya biber, kereviz, patates ve soğan gibi sevdiğiniz sebzeleri ekleyin. Son olarak didiklenmiş tavukları ve bolca kremayı da karıştırıp 20 dakika kadar kaynamaya bırakın ve sonrasında afiyetle tüketin.

5. Sütlü Tavuk Çorbası

İlaç sayılan tavuk suyunun güzelim etkisine sütün bol kalsiyumu eklensin ve kaşıklar heyecanlanmaya başlasın! Tavuk çorbasını bambaşka bir malzemeyle denemek istiyorsanız sütlü tavuk çorbası tarifi size aradığınız lezzeti sunabilir. Bir tencerede tereyağıyla kavurduğunuz un içerisine azar azar soğuk sütü bir yandan çırparak ekleyin. Daha sonra haşlayıp dittiğiniz tavuk göğsünü tavuk suyuyla birlikte ekleyip birkaç dakika kaynamaya bırakın. Son olarak dilediğiniz baharatları ve limon suyunu ekleyip sıcakken servis edin.