7 Temmuz Dünya Çikolata Günü: 5 Nefis Çikolatalı Tarif

Birçoğumuzun hayatında önemli bir yere sahip çikolatanın da şöyle coşkuyla kutlanan bir günü olmasın mı? Bizim değil, 1550’li yıllarında çikolatanın Avrupa’ya gelişinin belirlediği bugünün; her yıl 7 Temmuz’da birçok ülkede kutlandığı biliniyor. 
Çikolata sevenlerin çikolata yemek için tatlı bir bahanesi olsun diye bugüne özel tariflerimizi sıraladık. Birbirinden nefis çikolatalı tarifler yazımızın devamında sizi bekliyor. Buyurun, bol çikolatalı bir yolculuğa…

1. Tam Bir Denge Uyumu: Beyaz Çikolatalı Brownie

Kafeye gittiğinde kahvenin yanına hemen leziz bir brownie söyleyenler, yaklaşın! Bu tarifle sizi biraz şaşırtmaya, bolca mutlu etmeye geliyoruz. Genellikle sütlü ya da bitter çikolatasıyla tanıdığımız brownie’nin beyaz çikolatayla uyumunu keşfetmek için buyurun tarifimize…

Beyaz Çikolatalı Brownie İçin Gereken Malzemeler:

* 350 gram bitter çikolata
* ½ çay kaşığı tuz
* 4 adet yumurta
* 100 gram tereyağı
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı un
* 100 gram beyaz çikolata


Beyaz Çikolatalı Brownie Yapılışı:

* Bir cam kâsenin içerisinde çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Ardından başka bir kabın içerisinde yumurta, şeker ve tuzu iyice çırpın.

* Çikolatalı karışımı da ekleyip çırpma işlemine devam edin. Ardından elenmiş un ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın.

* Son olarak ufak parçalar haline getirilmiş beyaz çikolataları da ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırın ve yağlanmış fırın kabına ilave edip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin.

* Fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

https://migrostv.migros.com.tr/beyaz-cikolatali-brownie/

2. Katmerli Lezzet: Çikolatalı Muhallebili Kadayıf Pastası Tarifi

Tatlı çeşitleri arasında seçim yapamayanlara, tatlıyı çok ama çok sevenlere iyi gelecek bir tarif var sırada. Bu tarifte kadayıf da var, muhallebi de var, çikolata da var! Kıtalar arasında keyifli bir yolculuktaymışçasına muhallebinin yumuşacık büyüsüne kapılmak, çikolatada âdeta kulaç atmak, kadayıf çıtırtısında dinlenmek için buyurun tarifimize…

Çikolatalı Muhallebili Kadayıf Pastası İçin Gerekli Malzemeler:

* 400 gram tel kadayıf
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 5 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta sarısı
* 3 yemek kaşığı kakao
* 200 ml kaymak
* 1 paket vanilya

Çikolatalı Muhallebili Kadayıf Pastası Yapılışı:

* Muhallebilik tel kadayıf için; kadayıfları tel tel açın.
* Geniş bir tavada erittiğiniz tereyağında tel tel açılmış çiğ kadayıflar ve toz şekerin yarısını katıp kısık ateşte hafif bir renk alana kadar kavurmaya başlayın.
* Kadayıf ve toz şekerin kalan kısmını ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
* Çiğ kadayıfların hafif bir renk alıp küçük kırıklar haline gelmesine özen gösterin.
* Kavrulmuş kadayıfları soğuması için bir kenarda dinlendirin.
* Muhallebisi için; soğuk süt, un, yumurta sarısı, mısır nişastası, toz şeker ve vanilyayı derin bir tencereye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kıvam alana kadar pişirin.
* Kakao ve kaymağı ekledikten sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
* Üzerinin kabuklanmaması için aralarda karıştırmayı unutmayın.
* Kavrulmuş kadayıfın bir bölümünü dilimli kek kalıbının taban kısmına serpin.
* Hazırladığınız kakaolu sıcak muhallebiyi üzerine dökün.
* Aynı işlemi kavrulmuş kadayıf ve muhallebi bitene kadar katlar halinde tamamlayın.
* Buzdolabında en az 3-4 saat kadar soğuttuğunuz tatlıyı, ters çevirip kalıbından çıkarttıktan sonra dilimler eşliğinde servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımını izlemek için hemen tıklayın.

3. Bu Kez Kahvaltılıktan Çok Uzak: Mısır Gevrekli Çikolatalı Pasta

Kahvaltıların yıldızı mısır gevreklerinden bu kez nefis bir çikolatalı pasta hazırlıyoruz! Çıtır mı çıtır kıvamı ve bol çikolatasıyla kendine hayran bırakacak bu farklı tarifi denemek için daha fazla geç kalmayın. İşte, özel günlerinize yaraşır mısır gevrekli çikolatalı pasta tarifi…

Mısır Gevrekli Çikolatalı Pasta İçin Gerekli Malzemeler:

* 300 gram mısır gevreği
* 250 gram bitter çikolata
* 125 ml krema
* 1 kâse frambuaz
* ½ su bardağı fındık
* Süslemek için çikolata

Mısır Gevrekli Çikolatalı Pasta Yapılışı:

* Kremayı tencereye alın, kaynama noktasına gelince ocaktan alın bitter çikolataları ilave edin, eriyene kadar karıştırın.
* Mısır gevreğini geniş bir kaba alın.
* İnce çekilmiş fındıkları kaba ilave edin. Krema çikolata karışımını da ilave ederek iyice karıştırın.
* Derin bir kâsenin içini streçleyin, içine karışımınızın yarısını ilave edin, ortasına frambuazları dizin, kalan karışımı da ilave ederek üstünü streçleyin ve buzdolabında dinlendirin.
* Soğumuş pastayı ters çevirerek çıkartın.
* Üzerine çikolata ve frambuaz ilave ederek servis yapın.

Tarifimizin videolu anlatımını buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

4. Mevsim Tazeleri Aşkına: Kirazlı Damla Çikolatalı Kek

Kalbinde çikolatayı ayrı, mevsim meyvelerini ayrı bir yere sabitleyenler; bu tarifimiz size gelsin! Kiraz mevsimiyle Dünya Çikolata Günü’nü aşkla harmanlayan bu nefis kekle siz de gününüze renkli bir güzellik katın. Kirazlı damla çikolatalı kek tarifi için buyurun detaylara…

Kirazlı Damla Çikolatalı Kek İçin Gerekli Malzemeler:

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* ½ su bardağı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 300 gram kiraz
* 2 yemek kaşığı damla çikolata
* 2,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Kirazlı Çikolatalı Kek Yapılışı:

* Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.
* Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar çırpın.
* Süt, zeytinyağı ve tereyağı ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
* Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı azar azar ilave edip karıştırma işlemini sürdürün.
* Son olarak hafifçe unlanmış damla çikolataları ekleyip hazırladığınız kek karışımını yağlanmış kalıba dökün.
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin videolu anlatımını izlemek için hemen tıklayın.

5. Tosta Yeni Bir Bakış: Muzlu Çikolatalı Tost Tarifi

Bol peynirli, çıtır çıtır tost hangi iştahı kabartmamıştır ki? Sıradaki tost tarifimizse peynirden uzak, çikolata pek yakın. Muzla dost, tereyağıyla yoldaş. Siz de tostun en tatlı haliyle tanışmak için hemen harekete geçin, yanına güzel bir çay demlemeyi de sakın unutmayın. İşte, mutlu çikolatalı tost tarifi…



Muzlu Çikolatalı Tost İçin Gerekli Malzemeler:

* 4 dilim tost ekmeği
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet muz
* 2 yemek kaşığı Nutella

Muzlu Çikolatalı Tost Yapılışı:

* Tost ekmelerinin bir yüzüne tereyağ sürüp tost makinasının üzerine koyun.
* Üste kalan kısımlarına Nutella sürün.
* Muzları biraz kalınca dilimleyin ve çikolata sosu sürülmüş 2 ekmeğin üzerine yerleştirin.
* Diğer ekmekleri üzerine kapatın.
* Tost makinesinin kapağını da kapatıp üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
* Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpiştirin.
* Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin videolu anlatımını izlemek için tıklayın.

En nefis çikolataları Migros Sanal Market üzerinden hemen sipariş verebilirsiniz…