8 Aralık Dünya Brownie Günü: 5 Farklı Brownie Tarifi

Brownie sevenlerinin iple çektiği o gün geldi çattı! 8 Aralık Dünya Brownie Günü'nü
iftiharla sunmak, bol lezzete taçlandırmak isterseniz yazımızın devamına buyurun. İşte,
birbirinden nefis brownie tarifleri…

1. Beyaz Çikolatalı Brownie

“Brownie” deyince akla gelen o yoğun ve genellikle bitter olan çikolatalı lezzeti hemen
şimdi bir kenara bırakın! Bu tarifle işin içine bolca beyaz çikolata katıyoruz, çıkan lezzete
inanamıyoruz! İşte, lezzeti içinden taşacak beyaz çikolatalı brownie’i tarifi:

● Bir cam kasenin içerisinde çikolata ve tereyağını ben mari usülü eritin. Ardından
başka bir kabın içerisinde yumurta şeker ve tuzu iyice çırpın.

● Çikolatalı karışımı da ekleyip çırpma işlemine devam. Ardından elenmiş un ve diğer
malzemeleri de ekleyip iyice çırpın.

● Son olarak ufak parçalar haline getirilmiş beyaz çikolataları da ekleyip bir spatula
yardımı ile karıştırın ve yağlanmış fırın kabına ilave edip önceden ısıtılmış 170
dercelik fırında 35 dakika kadar pişirin.

● Fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra servis edebilirisiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Beyaz Çikolatalı Brownie

2. Vegan Brownie

Hayvansal ürün tüketmeyen, brownie’den vazgeçemeyenleri böyle alalım! Bu tarifte
hayvansal malzeme yok, lezzeti çok! İşte, nefis mi nefis vegan brownie tarifi:

● Hurmaları ve cevizleri blenderdan geçirin.

● Üzerine badem sütü ve kakao ilave edip devam edin.

● Bir kabın içerisine ekleyip ardından çikolatayı da ekleyin ve karıştırın.

● Yağlı kağıt serili bir kabın içerisine ekleyin ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirip
servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Vegan Brownie

3. Brownie’li Çilekli Cup

Çikolata ve çilek bir olur da lezzetine doyulur mu hiç? Hele ki bu birliktelik yumuşacık bir
brownie’den geçiyorsa damaklar şenlenir, bir yiyen bir daha bir daha ister! Taptaze çilekler
de hazırsa buyurun tarifimizin detaylarına:

● Brownie’leri küp şeklinde kesin.

● Çilekleri dört parça olacak şekilde kesin.

● Krem şantiye 1 bardak süt ekleyerek katılaşana kadar çırpın.

● Bir bardağa sırasıyla krem şanti, çilek ve brownie’leri dizin; çilek ve cevizle süsleyin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Brownie’li Çilekli Cup Tarifi

4. Vişneli Brownie

Çilek sevmiyorsa vişneli yesinler! Sıradaki tarifimiz vişnenin damak gıdıklayan ekşiliğine
hayran olanlara geliyor. Vişne ve çikolatanın o davetkar uyumuna karşı koyamamaya hazır
olun! İşte, Vişneli brownie tarifi:

● İlk olarak eritilmiş sıcak tereyağının içerisine bitter çikolatayı atıp karıştırarak
çikolataların erimesini sağlayın. (Erimediği takdirde ben mari usulü eritebilirsiniz).

● Bir kabın içerisinde yumurta şeker ve tuzu köpük olana dek iyice çırpın. Ardından
geri kalan tüm malzemeyi ilave edip bir spatula yardımı ile iyice karıştırın.

● Yağlanmış fırın kabının içerisine hazırladığınız kek harcını ilave edin.

● Üzerine vişneleri sırayla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dk kadar
pişirip servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Vişneli Brownie

5. Bahçıvan Labneli Brownie

Sıradaki tarifimiz biz diyelim Brownie, sizin deyin tiramisu! Bildiğimiz brownie tarifine bir
tutam yenilik kattık, tatmalara doyamadık! İşte Bahçıvan labneli brownie tarifi:

● Küçük bir tavanın içerisine tereyağını atıp eriyince ocaktan alın ardından çikolataları
atıp çikolatalar eriyene kadar karıştırın.

● Ilık olan sütün içerisine taze sıkılmış limon suyunu ekleyip 10-15 dakika kadar
bekletin.

● Yumurta ve şekeri iyice çırpın ardından elenmiş olan ünü kabartma tozunu cevizi
süt ve vanilyalı ekleyip kek hamuru olana kadar karıştırın hazırladığınız kek
hamurundan 1 çorba kepçesi kadar ayırıp suyu süzülmüş labneli ilave edip
karıştırın.

● Kıvamı cıvık olursa 1 yemek kaşığı kadar un ilavesi yapabilirsiniz.

● Diğer hamura eritilmiş çikolatayıda ekleyerek karıştırın böylelikle bir çikolatalı
hamur birde labneli beyaz hamur elde etmiş olacağız.

● Ardından yağlı kağıt serili ufak bir fırın kabının içerisine önce çikolatalı hamuru
ardından labneli harcı dökün bir çatal veya şiş yardımı ile gelişi güzel dairesel
hareketler ez yapıp önceden ısıtılmış 180 derecelik gırında 45 dakika kadar pişirip
servis edin.

● Üzerine pudra şekeri ve çikolata sosu ilave ederek servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Bahçıvan Labneli Brownie

 

Fırın ve pastane ürünlerinin siparişini Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın!