Acılı Kurabiye

Çaya, kahveye kurabiye ile daha da anlam katanlara gelsin… Acılı kurabiye tarifimiz, farklı tadı, aroması ve kokusuyla damak çatlatacak…

nisastali-kurabiye-tarifi

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30-40 dakika

Porsiyon sayısı: 10-12

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 125 gram margarin
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı

  1. Margarini oda sıcaklığında bekletin veya hafifçe ısıtın.
  2. Pul biber susam ve çörek otu dışındaki malzemeleri yoğurun.
  3. Hamur şekil alabilecek kıvamda olana kadar gerekirse biraz un ilave ederek yoğurun.
  4. Pul biber susam ve çörek otunu da hamura ilave ederek karışmasını sağlayın.
  5. Hamurdan bir parça koparıp uzunca bir rulo yapın ve üzerine elinizle bastırarak hafifçe düzleyin.
  6. Küçük boyutlarda veya dilediğiniz boyutta bıçakla kesin ve pişirme kağıdı yerleştirilmiş tepsiye dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derece önceden ısınmış fırında pişirin.

Pişirme Önerisi:

Susamları hamura katmadan önce tavada kavurup ilave ederseniz lezzeti katlamış olursunuz.