Sosa Gerek Yok: Acılı Patates Dilimleri

Çıtır çıtır kızarmış patates kızartmasına hayır diyeceğinizi zannetmiyorum. Önemli olan onu daha sağlıklı ve farklı aromalarla taçlanmış bir şekilde tüketmekse eğer size lezzetli olduğu kadar pratik bir önerimiz var. Kabuklarını fırçaladığınız taze patatesleri ölçülü bir şekilde dilimleyin. Özenle hazırladığınız acılı patates dilimlerini, az miktarda zeytinyağı, toz kırmızıbiber ve farklı baharatlarla harmanladıktan sonra önceden ısıtılmış fırında ve yüksek ısıda pişirin.

Hardal, süzme yoğurt, krema ve mayonez bazlı soslarla servis ederek tüketin. Afiyet olsun.

Acılı Patates Dilimleri

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

6 adet orta boy taze patates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 dal biberiye

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu

½ çay kaşığı toz kırmızıbiber

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp kabuklarını fırçaladığınız taze patatesleri dikkatli bir şekilde dilimleyin.

Pişirme önerisi:

Yağlı kâğıt üzerinde, fırında pişireceğiniz baharatlı ve acılı patatesleri arzuya göre kızgın ve derin yağda da kızartabilirsiniz.

Servis önerisi:

Fırından çıkan acılı ve baharatlı patatesleri; süzme yoğurt, hardal ve farklı baharatlarla karıştırdığınız sosla servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını fırçaladığınız taze patatesleri ortadan ikiye kesip dilimleyin.

Derin bir karıştırma kabına aldığınız patates dilimlerini; zeytinyağı, ayıklanmış biberiye dalları, kekik, ince çekilmiş deniz tuzu, toz kırmızıbiber, taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanlayın.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerine aldığınız patatesleri eşit olarak dağıttıktan sonra önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, 30 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız kızarmış ve acılı patates dilimlerini arzu ettiğiniz soslarla bekletmeden servis edin.