Bir Kâse Salata Yanında: Acılı Tavuk Baget

Derisi üzerinde nar gibi kızarmış tavuk butları düşünün. Kızarıklığında toz kırmızıbiberin de katkısı olsun. İçleri sulu kalan tavuk butlarına asıl lezzetini zeytinyağı, toz sarımsak ve biberiye veriyor, tadına bakan bir daha istiyor. Pratik bir şekilde, hızlıca hazırlanan acılı tavuk bagetler gün kurtarıyor. Pilav ya da patates kızartmasına gerek olmaksızın yanına bol yeşillikli bir salata çok mu çok yakışıyor.

Hazırsanız mutfağa geçip başlıyoruz.

Acılı Tavuk Butları Tarifi

6 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

6 adet tavuk baget

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

1 dal biberiye

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı toz sarımsak

½ çay kaşığı tane karabiber

Pişirme önerisi:

Baharat ve zeytinyağıyla harmanladığınız tavuk bagetleri, milföy hamurlarıyla kaplayıp önceden ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız tavuk bagetleri derin bir karıştırma kabına alın.

Zeytinyağı, toz kırmızıbiber, taze biberiye, tuz, toz sarımsak ve tane karabiber ilavesiyle harmanlayın.

Isıya dayanıklı fırın kabına aldığınız tavuk bagetlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.