Tropik Gün Lezzeti: Ananaslı Kek

Önceden oda sıcaklığında bekletilmiş malzemelerle kolay bir şekilde hazırlanan kek hamuru, ananas dilimleriyle buluşuyor. Kek kalıbının tabanına sürülen tereyağı ve esmer şeker ilavesiyle karamel lezzetini alan ananas bu kek tarifine oldukça yakışıyor.
Tropikal meyve ananası keke katıp tadına doyamadık.
ananasli-kek-tarifi
8 dilim
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı ayçiçek yağı
½ su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet ananas
½ su bardağı çekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığı esmer şeker
¼ çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
Püf noktası:
Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Ananaslı kekin karamel tadında olması için; ince ince dilimlediğiniz ananası kek kalıbının tabanına dizin.
Nasıl Yapılır?
Derin bir karıştırma kabına aldığınız yumurtalar ve toz şekeri yüksek devirde krema kıvamını alana kadar çırpın.
Ayçiçek yağı ve sütü ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilavesiyle karıştırmaya devam ettiğiniz kek hamuruna son şeklini verin.
Tereyağıyla yağladığınız kelepçeli kek kalıbına esmer şeker ve tarçını serpiştirin. İnce ince kestiğiniz ananas dilimlerini yerleştirip aralara çekirdeksiz vişne tanelerini ekleyin.
Hazırladığınız kek hamurunu kalıba aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra kısa bir süre oda sıcaklığında beklettiğiniz keki, kelepçeli kek kalıbından ters yüz ederek çıkartıp dilimledikten sonra servis edin.