En Farklı İtalyan: Ananaslı Pizza

Üzerinde yer alan mozzarella peynirinin masum bir şekilde uzadığı, bol malzemeli, ağız sulandıran pizza tariflerinin en tropik ve en sıradışı olanından ananaslı pizzadan bahsediyoruz bugün. Hawaiian pizza olarak da anılan hafif tatlı ve tuzlu pizzamız jambon dilimleri yerine ızgara tavuk parçalarıyla da hazırlanabiliyor, tadına varan bir daha istiyor.
Siz de ananaslı pizza keyfimize ortak olmak ister misiniz?
Ananaslı Pizza Tarifi
8 dilim
Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
375 gram un
¾ paket yaş maya
¾ su bardağı ılık süt
¾ su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 adet ananas
10 dilim jambon
1 adet orta boy domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
1 tatlı kaşığı kekik
Pişirme önerisi:
Arzuya göre önceden hazırladığınız domates sosu pizzanın taban kısmına sürebilir, rendelenmiş kaşar peyniri ve diğer malzemeleri sonradan ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Pizza hamuru için; ılık süt ve yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alıp mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
Elenmiş un, su ve tuz ilavesiyle karıştırmaya başladığınız hamuru kıvam alana kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez kapatıp oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletip mayalandırın.
Kabukları soyulmuş ananası ince ince dilimledikten sonra parçalara ayırın. Kabuklarını soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin. Jambon dilimlerini ananas dilimleriyle uyumlu olacak şekilde parçalara ayırın.
Mayalı hamuru az miktarda eklediğiniz sıvı yağ yeniden yoğurup kısa bir süre daha mayalandırın.
Gerekli kıvamı alan hamuru eliniz ya da merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açıp fırın tepsisine alın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra domates küpleri ve kekik ekleyin. Ananas ve jambon dilimlerini ekleyin. Rendelenmiş mozzarella peyniri ilavesiyle son dokunuşu yapın.
Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, 15 dakika kadar pişirdiğiniz pizzayı dilimleyip sıcak olarak servis edin.