Keşif Tadında: Ananaslı Tavuk Salatası

Haşlandıktan sonra küçük küpler halinde doğranmış tavukgöğsü, ananas dilimleri ve haşlanmış patates küpleri… Süzme yoğurt ve hardal ağırlıklı salata sosuyla harmanlandıktan sonra servis ediliyor. Ananasın ekşi tadı tavuk salatasına çok yakışıyor. Sağlıklı ve doyurucu bir seçenek olan ananaslı tavuk salatası, bahar sofralarını renklendirmeye geliyor.

Ananaslı Salata Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 adet haşlanmış tavukgöğsü

1 adet ananas

2 adet haşlanmış patates

2 adet salatalık turşusu

1 dal taze soğan

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı hardal

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pişirme önerisi:

Izgarada pişirdiğiniz fileto tavukgöğüsleriyle de ananaslı salatanızı hazırlayabilir, farklı yeşilliklerle zenginleştirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Hazırladığınız yoğurtlu salata sosuna arzuya göre mayonez ekleyebilir, ince kıyılmış kapari turşusu katabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Haşlanmış kemikli tavukgöğsünü, deri ve kemik kısımlarından arındırdıktan sonra küp şeklinde doğrayın.

Haşladıktan sonra kabuklarını soyduğunuz patates ve ayıklanmış ananas dilimlerini tavuklarla uyumlu olacak şekilde kesin.

Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kâsesinde birleştirin. Uç kısımlarını aldığınız salatalık turşularını minik küpler halinde doğrayıp salata kâsesine aktarın.

Salatanın sosu için; küçük bir kâsede karıştırdığınız süzme yoğurt, zeytinyağı, hardal, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi salatanın üzerine gezdirin.

Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra ince ince kıyılmış taze soğanlar eşliğinde bekletmeden servis edin.