Yaz Sunumlu: Ananaslı Tavuk

Ana malzememiz fileto tavuk ve ananas. Migros reyonlarında dilimli olarak satılan ananası bu sefer bütün olarak alıyor ve aynı zamanda servis kasesi olarak kullanıyoruz. Yanlış duymadınız, servis tabağımız ananas çanağı. Sebzeler ve tavuk göğüsleri ananas küpleriyle tatlanırken baharatlar ile çeşnilendikten sonra sıcak olarak servis ediliyor.

Oldukça havalı ve tam bir yaz yemeği olan ananaslı tavuk ile karşınızdayız.

Ananaslı Tavuk Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 adet büyük boy ananas
4 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram fileto tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
1 adet kereviz  sapı
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

1 yemek kaşığı hardal
1/2 tatlı kaşığı çörek otu
1/2 tatlı kaşığı susam

Püf noktası:

Kemik ve deri kısımlarını ayıkladığınız fileto tavuk göğüslerini, küçük küpler halinde yükleyip yüksek ateşte kavurmaya özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre damak tadınıza uygun olan ince kıyılmış taze otları da ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bütün olarak satın aldığınız ananası keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye kesin.

Kabuk kısmının içerisinde kalan meyve bölümüne enine ve boyuna çizikler atarak küçük küpler halinde çıkartın.

Fileto tavuk göğsünü ananas küpleriyle uyumlu olacak büyüklükte doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. Havuç ve kereviz sapını ince ince dilimleyin.

Zeytinyağını geniş ve mümkünse döküm tabanlı bir tavada kızdırın. Fileto tavuk küplerini ekleyip yüksek ateşte, hafif bir renk alana kadar soteleyin. Doğranmış kuru soğan, kereviz sapı ve havuç dilimlerini katıp soteleme işlemini sürdürün.

Sotelenen tavuk ve sebze küplerine son olarak ananas küplerini katıp pişirme işlemini 10 dakika kadar sürdürün.

Tuz ve toz kırmızıbiber ile çeşnilendirdiğiniz ananaslı tavuğu ocaktan alıp iç kısmı alınmış yarım ananas içerisine yerleştirin.

Hardal, susam ve çörek otu taneleri süsleyerek bekletmeden servis edin.