Anasonlu 3 Nefis Tarif

Anasonla farklı bir tada ve aromaya kavuşan 3 farklı tarif hazırladık sizi için. Çay, kahve saatlerinize eşlik edecek lezzetlerimizi mutlaka deneyin.

anason

1. Anasonlu Gevrek Tarifi:

Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı anason
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  • Geniş bir kap seçin ve içerisine elediğiniz unu, tuz ve anasonu ekleyin. Üzerlerine su ve zeytinyağını gezdirdikten sonra güzelce yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru hafifçe unladığınız zemin üzerine alın ve merdane yardımıyla yaklaşık 3 mm incelikte olacak şekilde açın.
  • Açtığını hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bastırarak yerleştirin.
  • Daha sonra kareler halinde kesin ve üzerine anason serpin.
  • Tepsiyi 180 derecede ısıttığınız fırına verin ve kızarana kadar pişirmeye bırakın.
  • Son olarak üzerine isteğinize göre çörek otu ya da susam serperek servis edin. Afiyet olsun.

anasonlu-patates-puresi

 2. Anasonlu Patates Püresi Tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram kadar kuzu kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 dal taze kekik
  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kadar toz anason
  • 1 kilo kadar patates
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı kadar süt

Hazırlanışı:

  • Uygun büyüklükte tencere seçin ve içerisinde tereyağını eritin. Eti de ekledikten sonra birkaç dakika kavurun.
  • İnce ince kıydığınız soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Diğer yandan su ile incelttiğiniz soğanların içerisine ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın.
  • Etleri tencere ortasında dağ oluşturacak şekilde toplayıp ısıya dayanıklı bir kap ile üzerlerini örtün.
  • Tencere içerisine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve orta ateşte 10 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Etler suyunu çektikçe 1-2 bardak daha sıcak su ilave edebilir pişirme süresini uzatabilirsiniz.
  • Diğer yandan patates püresini hazırlamak için soyduğunuz patatesleri küp şeklinde doğrayıp yeni bir tencereye ekleyin.
  • Patateslerin üzerini örtecek kadar su ve anason ekleyip haşlamaya bırakın.
  • Patatesler haşlandığında suyunu süzün ve sıcak süt, tereyağı, kaşar peyniri ile karıştırın. Püre haline getirip etler ile buluşturun. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

anasonlu-kurabiye

3. Anasonlu Tuzlu Kurabiye Tarifi:

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kadar sirke
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar mahlep
  • 1 tatlı kaşığı kadar toz anason
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 2 yemek kaşığı kadar şeker
  • 3 su bardağı kadar un

Hazırlanışı:

  • Geniş bir kap seçin ve içerisinde şeker, tereyağı, sıvı yağ, yumurta beyazı, sirke, anason, tuz ve kabartma tozunu iyice karıştırın.
  • Sonra azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Elde ettiğiniz hamuru hafif unladığınız zeminde merdane yardımı ile açın ve kurabiye kalıpları ile kesin.
  • Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içerisine aralarında boşluk kalacak şekilde dizin.
  • Hamurların üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürün ve susam serpin.
  • Tepsiyi 180 derecede ısıttığınız fırına verin ve kızarana kadar pişirmeye bırakın.
  • Soğuk ya da sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.