Anne Baklavası

Anne yemeklerinin tadını en iyi restoranlar, butik pastaneler bile yakalayamaz değil mi? İşte bu inancı tazeleyecek bir tarifimiz daha var sırada; anne baklavası.

anne-baklavasi

Hazırlama süresi: 2 saat

Pişirme süresi: 40 dakika

Porsiyon sayısı: 20-25

Malzemeler

-2 yumurta

-1 su bardağı sıvı yağ

-1 su bardağı süt

-2 paket kabartma tozu

-1 çimdik tuz

-750 gram kadar un

Açmak için

-1.5 su bardağı mısır nişastası

-İç Malzemesi için

-2 su bardağı ufalanmış ceviz

-Şerbeti için

-1 kilo şeker

-5.5 su bardağı su

-1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

-500 gram tereyağı

Yapılışı

  1. Hamur malzemelerinin hepsini yoğurun.
  2. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
  4. Her parçayı rulo haline getirip 14 parçaya bölün.
  5. Böylece toplamda 56 parça hamur bezesi elde edin.
  6. Her bir bezeyi nişasta ile tabak büyüküğünde açın.
  7. Sonra üst üste koyarak tepsi büyüklü kadar açın.
  8. Aralarına ceviz serpiştirerek yufkaları tek tek tepsiye yerleştirin.
  9. Baklava şeklinde hamuru kesin.
  10. Tereyağını eritip hamurun üzerine her yerine eşit gelecek şekilde dökün.
  11. 160 derece ısınmış fırında Kızarıncaya kadar pişirin.
  12. Şerbet malzemelerini ocakta kaynatın.
  13. Fırında çıkarttığınız baklavanın ilk sıcaklığı geçtiken sonra sıcak şerbeti dökün.

Pişirme Önerisi:

Baklavanın çıtırlığını sağlamak için eritilmiş tereyağının hamurun her yerine eşit olarak dağılmasını sağlayın. Baklava sıcak, şerbet soğuk olmalı.