Antakya Usulü Biberli Bulgurlu Ezme

Kahvaltı sofralarının yardımcısı, lezzeti artıran sosların baş tacı, yöresel lezzetiyle Antakya usulü biberli bulgurlu ezme tarifi MigrosTV’de.

acili-ezme

Hazırlama süresi:  15 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet acı sivribiber
  • 6 dal taze reyhan
  • 1 kahve fincanı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 kahve fincanı ince bulgur

Yapılışı

  1. Öncelikle domates ve soğanın kabuklarını soyun reydanın yapraklarını dalarından ayırın.
  2. Domates, kurusoğan, biber ve reyhanları rondodan geçirin.
  3. Zeytinyağını tavada ısıtın ve rondodan geçirdiğiniz malzemeleri kavurun.
  4. Salçaları ve kiyonu ekledikten sonra ince bulguru da ilave edin.
  5. 5 dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra ocaktan alın.
  6. Soğduktan sonra üzerine reyhan yaprakları koyup zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Pişirme Önerisi:

Bulgur ilavesinden sonra ezmeniz çok katı olursa 1-2 kaşık sıcak su ilave edebilirsiniz.