Biraz da Nişastalı: Antep Fıstıklı Kurabiye

Küçük bir yaramazlık yaptık bugün. Hafif yeşil bir renge bürünmesi gereken Antep fıstıklı kurabiye hamuruna bir miktar toz Antep fıstığı ekledik. Kıyır kıyırlığını mısır nişastasından alan mis kokulu tereyağlı kurabiyelerimizi çay saatine hazırladık. Küçük yuvarlaklar halinde hazırlayıp pişirip dinlendirdikten sonra servis ettik. Arzuya göre farklı şekillerde hazırlanabileceğinin notunu da buraya düştük.

Yaşasın kurabiye saati!

Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi

20 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

150 gram tereyağı
1 adet yumurta
200 gram pudra şekeri
1/2 su bardağı toz Antep fıstığı
1/2 su bardağı kabuksuz Antep fıstığı
50 gram mısır nişastası
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Diğer malzemelerin yoğunluğuna göre kullanmanız gereken un miktarını azaltıp arttırabilirsiniz. Katı malzemeleri ayrı bir yerde harmanlayıp azar azar ekleyin.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte eritin. Kısa bir süre soğuttuktan sonra derin bir karıştırma kabına aktarın.

Yumurta, pudra şekeri, toz Antep fıstığı ve mısır nişastası ilavesiyle karıştırın.

Azar azar eklediğiniz un ve kabartma tozu ilavesiyle yoğurmaya başlayın.

Toparlanan kurabiye hamuruna son olarak kabuksuz Antep fıstıklarını ekleyip streç film yardımıyla rulo halinde sarın. Kıvam alması için 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Bekletme işlemi sonrasında küçük parçalara ayırdığınız kurabiye hamurlarını avuç içinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine birer adet Antep fıstığı yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 15-20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartın. Oda sıcaklığında dinlendirip ılık olarak servis edin.