Kahvaltılara Sınıf Atlatır: Antep Fıstıklı Peynir Topları

Farklı peynir çeşitlerine kuru yemiş kırıklarını yakıştıranlar bir adım öne çıkabilir mi acaba? Peynire âşık takipçilerimiz için pratik ve farklı bir atıştırmalık hazırladık. Lor peyniri, tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri gibi üç farklı peynir çeşidini bir araya getirip karıştırdıktan sonra küçük toplar hazırladık. İnce çekilmiş Antep fıstığına buladığımız bu güzelleri, kahvaltının yanı sıra farklı salata ve atıştırmalık tariflerin hazırlığında kullandık. Antep fıstıklı peynir topları olmayan kahvaltı sofrası kalmasın istedik.

Antep Fıstıklı Peynir Topları Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Malzemeler:

250 gram lor peyniri

150 gram tulum peyniri

½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı

1 dal taze biberiye

¼ çay kaşığı tuz

¼ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Hazırladığınız peynirli karışıma bekletmeden şekil verip soğuk olarak servis edin. Arzuya göre damak tadınıza uygun olan baharatları ekleyin.

Nasıl Yapılır?

Tuzsuz lor peyniri ve tulum peynirini derin bir kâseye alıp bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Ayıklanmış taze biberiye dallarını incecik kıyın. Rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle yoğurup özleşene kadar karıştırın.

İnce kıyılmış biberiye dalları, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle çeşnilendirin.

Küçük toplara ayırdığınız peynirli karışımı elinizle yuvarlayıp şekil verdikten sonra geniş bir tabağa aldığınız ince çekilmiş Antep fıstığına bulayın.

Servis tabağına aldığınız peynir toplarını atıştırmalık olarak sevdiklerinizle paylaşın.