Armut ile Yapabileceğiniz 5 Enfes Tatlı Tarifi

İyi bir antioksidan ve vitamin kaynağı meyvelerden biri olan armut, tatlılara çok yakışan bir güce de sahip. Armut kullanarak kekten pastaya birçok nefis tarif hazırlayabilir, konuklarınızı ve ev halkını epeyce memnun edebilirsiniz. İşte, armut ile yapabileceğiniz birbirinden leziz 5 tatlı tarifi…

1. Fırında Armut Tatlısı

Listemize masum tatlı arayanları çok sevindirecek bir tarifle başlıyoruz; karşınızda armut tatlısı! İşten eve geldiğinizde hemen hazır edebileceğiniz, tatlı krizini layıkıyla dindirebileceğiniz armut tatlısı, meyvelerin en güzel halinden biri! İşte; az zahmet, az kalori, bol vitamin içeren armut tatlısının yapılış detayları…

● 4 adet orta boydaki armutları bol suda yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip çekirdekleri çıkarın.
● Armutların kararmasını önlemek için bir miktar limon suyuyla ovun.
● Armutları yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine çukur kısımları üstte kalacak şekilde dizin.
● Üzerlerine az miktarda tereyağı ekleyin, 1’er yemek kaşığı esmer şeker biraz da tarçın serpin.
● Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirmeye bırakın.
● Pişen armutları soğuduktan sonra, üzerlerine tercihinize göre erik, portakal reçeli ekleyip, ceviz içi ve lor peyniriyle süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Fırında Armut Tatlısı Tarifi

2. Milföylü Armut

Pratikliğin baş malzemesi milföy hamurunu farklı farklı tariflerde kullanmaya devam ediyor, lezzetine lezzet katıyoruz. Sırada nefis mi nefis mevsim meyvesi olan armuttan milföyün çıtır katkılarıyla sunumu hoş, pratik bir tatlı hazırlanışı var. İşte milföylü armut tatlısının tarifi:

● 4 adet orta boy armudu yıkayın, sap kısımlarını bırakarak kabuklarını soyun.
● Soyduğunuz armutları geniş bir kap içerisinde 1 yemek esmer şeker, 1/4 çay kaşığı toz tarçınla harmanlayın.
● Oda sıcaklığında çözülen 2 adet milföy hamurunu uzun ince şeritler halinde kesin.
● Milföy şeritlerini armutlara sarın.
● Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.
● Milföy hamurlarıyla giydirdiğiniz armutları dik bir şekilde fırın tepsisine dizin.
● Çırpılmış 1 adet yumurta sarısını milföylere sürün, üzerlerine file badem serpin.
● Son olarak armutları dizdiğiniz fırın tepsisini daha önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin.
● 20-25 dakika pişirmeye bırakın. Pişen armutların üzerine bal gezdirip soğuk ya da ılık olarak afiyetle tüketin.

Milföylü Armut Tarifi

3. Armut Pasta

Çikolatalı, karamelli pastalar size göre değilse meyveli pastalar favori lezzetleriniz arasındaysa armut pasta ile hemen tanışmalısınız! İşte armut lezzetine doyacağınız, pastaların en farklı halinden biriyle tanışacağınız armut pasta tarifi:

● 4 adet armudun kabuklarını soyun ve rendeleyin.
● Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Rendelenmiş armutları suyunu salıp çekene kadar pişirin.
● Üzerine 6 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tarçın ekleyip tatlandırın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
● 1 paket krem şanti 1 paket çikolata sosu paketlerin üzerindeki tariflere göre hazırlayın.
● 3 paket petibör bisküviyi toz haline getirin, üzerine pişmiş armutları, krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
● Hazırladığınız karışımı kelepçeli kek kalıbına dökün.
● Buzdolabında en az 3 saat, mümkünse geceden sabaha kadar bekletip dinlendirin.
● Kalıbın kelepçesini açıp üzerine çikolata sosu döküp dilimleyerek servis edin.

4. Armutlu Muffin

Mini mini, pek lezzetli muffinler çayın yanına ne de yakışır ama değil mi? Peki o muffinlere armut lezzetinin de çok yakışacağını biliyor musunuz? Cevabınız “hayır” ise armutlu muffinle tanışmak için daha fazla geç kalmayın deriz. İşte armut lezzetine doyacağınız, yumuşacık muffin tarifi:

● 12 adet orta boy armudu yıkayıp kuruttuktan sonra derin bir tencereye koyun. Yarım su bardağı toz şeker, 4 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçını kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın.
● 3 adet yumurtayı derin bir kâse içerisinde 3/4 su bardağı toz şeker ilavesiyle çırpın.
● 3/4 su bardağı süt, yarım su bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyuyla çırpmaya devam edin.
● 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.
● Diğer yandan haşladığınız armutları süzdürüp ayrı bir yerde bekletin.
● Muffin kalıplarına kâğıt kalıpları yerleştirin. İçlerini az miktarda muffin harcıyla doldurup haşlanmış armutları oturtun. Yer kalan kısımlara az miktarda hamur ekleyin.
● Tepsiyi önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin, kabarıp hafif bir renk alana kadar 25-30 dakika pişirin.
● Fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis edin.

5. Armutlu Sünger Kek

Aynı kek tariflerinden sıkıldıysanız, çayın yanına güzel bir eşlikçi olup meyve ihtiyacımı da gidersin diyorsanız armutlu kek iyi bir seçim olabilir. Dilimlenmiş armutların karıştığı kek hamuru bakın bu kez nasıl da lezzetli oluyor. İşte armutlu sünger kek tarifi:

● 4 adet yumurta ve 2 çay bardağı toz şekeri şeker eriyinceye kadar mikser yardımıyla çırpın.
● Ardından 4 çorba kaşığı süt, 11 yemek kaşığı un, 1,5 çorba kaşığı pudra şekeri ve 2,5 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice çırpın.
● Hazırladığınız karışıma ince ince dilimlediğiniz 5 adet armudu ekleyin.
● Armut dilimleriyle karıştırdığınız kek harcını kek kalıbına dökün.
● Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin ve yaklaşık 45-60 dakika pişirin.
● Dilimleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis edin.