Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri; Arnavut ciğeri. Una bulanıp kızartılan, soğan salatası ile servis edilerek damakları şenlendiren tarifimizin kısa ve kolay tarifini yazımızda bulabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Porsiyon sayısı: 4
Malzemeler
- ½ kilo kuzu ciğeri
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 8-10 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı sumak
- Kızarmak için
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Zarlarından ayrılmış doğranmış ve yıkanmış ciğerleri bir süzgeçte beklemeye alın.
- Daha sonra tuz, kabartma tozu ve una bulayın, tekrar kuru bir süzgeçte fazla unlarından arındırın.
- Yayvan bir tavaya sıvı yağ koyun ve ısıttıktan sonra ciğerleri içine atın kızartın.
- Ciğerleri tavadan almaya yakın toz biber ve kişnişi ekleyin.
- Tavada 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra bir tabağa alın.
- Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
- Bir peçetenin üzerine çıkartıp fazla yağlarından arındırın.
- Soğanları piyazlık doğrayıp tuzla ovun.
- Tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın ve servis kabina alın.
- Üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin.
Pişirme ve Servis Önerisi:
Una bulamadan önce ciğerlerin tamamen suyundan arınmış olmasına dikkat edin, dilerseniz acı pul biber kullanabilirsiniz.