Arnavut Ciğeri

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri; Arnavut ciğeri. Una bulanıp kızartılan, soğan salatası ile servis edilerek damakları şenlendiren tarifimizin kısa ve kolay tarifini yazımızda bulabilirsiniz.

arnavut-cigeri

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

  • ½ kilo kuzu ciğeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Kızarmak için
  • Sıvı yağ

Yapılışı

  1. Zarlarından ayrılmış doğranmış ve yıkanmış ciğerleri bir süzgeçte beklemeye alın.
  2. Daha sonra tuz, kabartma tozu ve una bulayın, tekrar kuru bir süzgeçte fazla unlarından arındırın.
  3. Yayvan bir tavaya sıvı yağ koyun ve ısıttıktan sonra ciğerleri içine atın kızartın.
  4. Ciğerleri tavadan almaya yakın toz biber ve kişnişi ekleyin.
  5. Tavada 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra bir tabağa alın.
  6. Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
  7. Bir peçetenin üzerine çıkartıp fazla yağlarından arındırın.
  8. Soğanları piyazlık doğrayıp tuzla ovun.
  9. Tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın ve servis kabina alın.
  10. Üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin.

Pişirme ve Servis Önerisi:

Una bulamadan önce ciğerlerin tamamen suyundan arınmış olmasına dikkat edin, dilerseniz acı pul biber kullanabilirsiniz.