Olmazsa Olmaz: Arnavut Ciğeri

Lezzeti sofranıza, fiyatları cebinize #iyigelecek çeşit çeşit taze sakatat dana ciğerle hazırlayabileceğiniz nefis bir başlangıç, Arnavut ciğeri tarifi.

Derin yağda kızartılan ciğerlere, kızarmış patates ve renkli biberler eşlik ediyor. Tuzla ovulmuş, pul biberli kuru soğan olmazsa olmazımız olarak bu lezzet şölenine katılıyor.

Arnavut Ciğeri Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

600 gram dana ciğeri
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
500 ml. ayçiçek yağı

Garnitürü için:

2 adet büyük boy patates
2 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy kırmızı biber
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Sıvı yağ

Püf noktası:

Arnavut ciğeri yapımında kullanacağınız dana ciğeri, sinir ve zar kısımlarını temizledikten sonra doğrayın.

Ciğerleri, fazla yağ içmemesi için derin ve kızgın yağda kızartın. Sertleşmemesi için kısa bir süre kızartın.

Unladığınız ciğerleri fazla ununu silkeledikten sonra kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.

Servis önerisi:

Arnavut ciğerini, arzuya göre piyazlık doğranmış ve sumakla harmanlanmış kuru soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Yeşil ve kırmızı biberleri patateslerle uyumlu olacak şekilde doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Piyazlık doğranmış kuru soğanı tuzla ovup fazla suyunu süzdürün.

Derin bir tencerede kızdırdığınız ayçiçek yağında sırasıyla doğranmış patates ve renkli biberleri kızartıp bir kenarda dinlendirin.

Sinir ve zar kısmını ayıkladığınız dana ciğeri küçük küpler halinde doğrayın.

Derin bir kasede un, tuz ve karabiberi harmanlayın. Küp şeklinde doğradığınız ciğerleri ekleyip karıştırın. İnce delikli bir süzgece alıp fazla ununu eleyin.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Unlanmış ciğerleri ekleyip hafif bir renk alana kadar kızartın.

Kızarmış patates ve renkli biberle karıştırdığınız dana ciğerleri, tuzla ovup pul biberle harmanladığınız kuru soğan eşliğinde ılık olarak servis edin.