Doyuran Salata: Arpa Şehriye Salatası

Arpa şehriye pilavı sevenler bu tarife bayılacak. Tavuk suyu ilavesiyle önceden hazırlanan arpa şehriye pilavına; domates salçası ilavesiyle kavurduğumuz sebzeleri ekliyor ve harmanladıktan sonra ılık ya da sıcak olarak servis ediyoruz.

Arpa şehriye salatasında farklı bir tat arayanlara küçük bir önerimiz var. Önceden ayıklanıp kurutulmuş körpe roka yapraklarını salatanıza katabilirsiniz.

Unutmadan: Farklı ve pratik salata tariflerimize arpa şehriye eklemek isteyenler salata çeşitlerimize göz atabilirler.

Arpa Şehriye Salatası Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1,5 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
10 adet cherry domates
4 adet brokoli çiçeği
1 adet küçük boy kabak
1 adet küçük boy havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane

Püf noktası:

Arpa şehriyeleri kısa bir süre kavurduktan sonra sıcak tavuk suyuyla kısık ateşte pişirmeye dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Önceden hazırlanmış tavuk suyu yerine içme ya da sebze suyuyla hazırlayarak da arpa şehriye pilavı hazırlayabilir, demlendirdikten sonra salata yapımında kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Sebzeler yerine ince kıyılmış taze otlar ilavesiyle de arpa şehriye salatası hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp sap kısımlarını ayıkladığınız cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyduğunuz kabak ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.

Kalın sap kısımlarını kestiğiniz brokoli çiçeklerini kaynar suda 2-3 dakika kadar haşlayıp buzlu ve soğuk suda şoklayın. Salata yapımı öncesinde fazla suyunu süzdürün.

Tereyağını geniş bir tavada eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun. Sıcak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirdikten sonra kapağı kapalı tencerede demlenmeye bırakın.

Zeytinyağını farklı bir tencerede kızdırın. Havuçları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun. Kabak ve önceden haşlanmış brokoli çiçekleriyle kavurma işlemini sürdürün.

Domates salçası katıp kokusu çıkana kadar soteleme işlemini sürdürün. Cherry domatesleri katıp baharatlarla çeşnilendirin.

Demlenen arpa şehriye pilavına domates salçasıyla kavrulmuş sebzeleri katıp tahta bir kaşık yardımıyla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Nane ilavesiyle ılık ya da sıcak olarak servis edin.