Bu Sefer Yemekte Değil: Arpacık Soğan Turşusu

Yahni gibi et yemeklerine lezzet veren arpacık soğanın turşusunu kurup tüm yemeklerin yanında servis edelim hatta ev yapımı hamburger ve sandviç tariflerinin içerisinde görelim istedik. Mini mini arpacık soğanlarla hazırlayabileceğiniz tarifi, ince ince kıyılmış kırmızı soğanlarla hazırlayabileceğinizi de ekleyelim.

Biraz sabrederseniz 15 güne arpacık soğan turşusu oldu bile!

Soğan Turşusu Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Malzemeler:

2 kilogram arpacık soğan
4 adet orta boy acı sivri biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
6 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı kaya tuzu

Püf noktası:

Turşu yapımında kullanacağınız arpacık soğanları önceden ılık suda bekletebilir, kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz.

Turşunuzun daha acı olmasını isterseniz kullandığınız acı biber miktarını daha da arttırabilirsiniz.

Turşu kavanozunun önceden temizlenmiş ve kurulanmış, mümkünse cam ve kapağı tamamen kapanan bir kavanoz olmasına dikkat edin.

En az iki hafta süreyle ısı ve ışık görmeyen bir dolapta muhafaza edin.

Nasıl Yapılır?

Önceden ılık suda beklettiğiniz arpacık soğanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun.

Sarımsakları ayıklayın, bol suda yıkadığınız acı sivri biberleri kurulayın.

Salamura karışımı için; su, limon tuzu ve kaya tuzunu tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Arpacık soğanlar, sarımsak, acı sivri biber, kişniş tohumu ve tane karabiberleri turşu kavanozuna sıkıca yerleştirin.

Salamura karışımını ilave edip kapağını sıkıca kapattığınız arpacık soğan turşusunu ısı ve ışık görmeyen bir yerde 15-21 gün aralığında beklettikten sonra servis edin. Kapağını açtığınız turşuyu sonrasında buzdolabında muhafaza edin.