Atmayın, Dibini Sıyırıyoruz: Kavanozda Kalan Yiyecekleri Değerlendirmenin 4 Lezzetli Yolu

Kavanozun dibinde kalan ve genelde çatala ekmek takılmak suretiyle ‘dibini sıyırarak’ vedalaştığımız kavanozlar için bazı fikirlerimiz var bugün. Hani atmaya kıyamayız ya, bakın neler öneriyoruz.

1- Fıstık Ezmesi Kavanozu

Öncelikle afiyet bal olsun, dibini bulmuşuz yine. 🙂 Artanları da değerlendirelim hemen. İçine yulaf, fındık, ceviz, mısır gevreği vb.gibi yiyecekler atabilir kaşıkla ezerek karıştırıp püre haline getirebilirsiniz. İçine belki biraz da süt, olmaz mı?

ev_yapımı_fıstık_ezmesi

2- Reçel Kavanozu

İçine su katıp karıştırıp hoşaftan hallice bir içecek yapabilirsiniz. Maksat suya tat verecek kadar lezzeti olsun.

Dut Reçeli Tarifi
3- Çikolata Kavanozu

İsimi lazım değil de siz biliyorsunuz ne olduğunu; hani şu akışkan kreması ile bizi bizden alan efsane çikolata. İçine sıcak süt koyup, sıcak ya da soğuk çikolata yapabilirsiniz. O sonda kalan atılır mı hiç?

Soğuk Çikolata Tarifi

4- Marmelat Kavanozu

İçine yoğurt, granola ya da mevsim meyvelerini ekleyebilir şahane bir ara öğün yapabilirsiniz. Bir de granola tarifi verelim mi size?

play-granola

Dediğimiz gibi, kalanları atmayın; biz dibini ısrarla sıyırıyoruz! Daha pek çok öneri için bizi takip etmeye devam edin!