Atom Mezesi Nasıl Yapılır?

Ana yemekler ne kadar lezzetli olursa olsun mezesi eksik sofraların sohbeti de
eksiktir sanki. O yüzden keyifli olması hedeflenen tüm sofralar meze çeşitleriyle
süslenmeli, o mezeler özenle hazırlanmalıdır. Hazırlanmalıdır ki uzun zaman
sonra olan kavuşmalarda daha iyi hasret giderilsin, keyifli sohbetlerin ucu
bucağı olamasın…

Atom mezesi de işte öylesine sihirli etkilere sahip bir meze. Arnavut
biberlerinin bol acısıyla atom unvanını kazanan atom mezesi; sohbeti âdeta
ateşler, iştahları iyice açar. Ne kadar acı olsa da bir tadan bir çatal ve bir çatal
daha almak ister, tadına doyum olmaz. Balığın yanında da yer bulur, şiş
kebapların yanında da çok iyi gider.  Eğer siz de farklı mezeler denemeyi seviyorsanız
atom mezesi nasıl yapılır hemen öğrenebilir ve hayatınıza güzel bir lezzet deneyimi
daha katabilirsiniz.

İşte, tüm detaylarıyla atom mezesi tarifi:

  • 6 adet Arnavut biberi doğrayın.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı eklediğiniz tavada
    doğradığınız biberleri kavurun. Tereyağı erimeye başlayınca 1 çay kaşığı
    kırmızı toz biber ekleyip kavurmaya devam edin. (Bu aşamada çok
    kavurup biberleri yakmamaya dikkat edin.)
  • Diğer yandan bir kaba 450 gram süzme yoğurt, doğranmış 3 diş sarımsak
    ekleyip çırpın.
  • Daha sonra yoğurdu servis tabağına alın. Üzerine kavurduğunuz biberi
    ekleyip kızarmış ekmekler eşliğinde servis edin.

 

Atom mezesini Migros Sanal Market’ten satın almak için hemen tıklayın.