Çıtır Dilimler: Avokado Kızartması

20 Nisan- 3 Mayıs Migroskop döneminde “Dalından Sofraya Bahar Tazeliği Migros’ta” sayfalarında bulabileceğiniz avokadolarla hazırlayabileceğiniz farklı ve lezzetli bir başlangıç tarifi. Sert durumda olan avokado dilimleriyle hazırlayabileceğiniz çıtır avokado kızartması tarifi, hazırladığınız dip sosla çok yakışıyor.

Farklı bir aperatif arayanlara özel avokadolu tarifimiz size #iyigelecek!

Avokado Kızartması Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

2 adet avokado
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı panko (Japon ekmek kırıntısı)
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

1 su bardağı ayçiçek yağı

Dip sosu için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 dal maydanoz

Püf noktası:

Avokado kızartmasında olgun durumda değil de sert ve olgunlaşmamış avokadoları kullanmayı tercih edin.

Paneleme işlemi öncesinde sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve panko kullanın.

Pişirme önerisi:

Kızartma işlemini derin yağda yapabilir ya da arzuya göre yağlı kağıt üzerinde, önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Yapılışı:

Ortadan ikiye kestiğiniz avokadoların iri çekirdeklerini çıkartın. Kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimleyin.

Küçük bir kaseye aldığınız yumurtaları çırpın. Un ve pankoyu geniş birer tabağa alın. Un ya da pankoyu; tuz, toz kırmızı biber ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin. Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın.

Avokado dilimlerini sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve pankoya bulayın. Sonrasında kızgın yağda hafif bir renk alana kadar kızartın. Arzuya göre kağıt havlu üzerinde dinlendirin.

Dip sos için; zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Kısık ateşte, hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Kısa bir süre dinlendirdiğiniz kavrulmuş arpacık soğan ve sarımsağı; mayonez, hardal, limon suyu ve doğranmış maydanoz ilavesiyle karıştırın.

Kızarmış avokado dilimlerini hazırladığınız dip sos eşliğinde ılık olarak servis edin.