Kış tazesi ayva ile nefis bir tatlı; ayva lokumu MigrosTV’de.
ayva-lokumu
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 3 saat
Porsiyon sayısı: 8-10
Malzemeler
• 4 iri ayva
• 3 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı + 1 kahve fincanı su
• Bulamak için eşit miktarda nişasta ve pudra şekeri
Yapılışı
• Ayvalar soyup, iri iri doğrayın.
• Su ile beraber  40-45 dakika ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Robot veya el blendırı yardımıyla pişen ayvaları iyice ezin.
• Şekerle beraber tekrar ocağa alın.
• Ayva çekirdeklerini temizleyip temiz bir tülbent parçasına sarın. Ve tencereye atın.
• Dibine tutmaması için arada karıştırarak 2 saat kadar kısık ateşte pişirin.
• Suyunu çekip pelte kıvamına gelince çekirdek sardığınız tülbenti çıkarın.
• Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ayva peltesini yayın.
• Kaşık yardımıyla üzerini düzeltin.
• İyice soğuyup donana kadar bekletin ve dilimleyin.
• Servisten önce nişastaya veya toz şekere bulayın.
Not: Ayva peltesinin pürüzsüz olması için üzerini düzeltirken kaşığınızı hafifçe ıslatın.