Badem Unlu Hurmalı Ezme

Ara öğünde, 5 çayında, kahve saatine eşlik edecek, misafirlerinizin ağzını tatlandıracak, hurmanın enerjisi ve lezzeti ile dolu, pişirmeden yapabileceğiniz enfes bir tarif var sırada; badem unlu, hurmalı ezme.
hurmali-ezme
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi:—-Porsiyon sayısı:  8-10

Malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı hurma
  • ½ su bardağı fıstık
  • ½ su bardağı kuru blue berry

Yapılışı

1. Önce hurmanın çekirdeklerini çıkartın. Rondodan geçirin.
2. Fıstıkların kabuklarını soyun. Blue berry, fıstık ve bademleri ilave edin.
3. Robottan topak topak olana kadar rondodan geçirin.
4. Bir tepsiye pişirme kağıdı serin.
5. Karışımı üzerini düzleyerek yayın.
6. Buzdolanında 15-20 dakika bekletin ve dilediğinizce kesin.

Pişirme Önerisi:

Ezmeyi dilediğiniz kalınlıkta yapmanız mümkün. Ancak düzgün şekil alıp kesilması için  kalınlığın 1 cm civarında olması daha iyi sonuç almanızı sağlar.