Madalya Kazandırır: Baharatlı Çıtır Tavuk Parçaları

Arzuya göre önceden ısıtılmış fırında, yağlı kağıt üzerinde ya da derin yağda kızartarak hazırlayabileceğimiz baharatlı çıtır tavuk parçaları ile sofralarınıza lezzet katıyoruz. İnce çekilmiş mısır gevreği, galeta unu ve farklı baharatlarla hazırlayabileceğiniz karışımla çıtırlık katabileceğiniz tavuk dilimlerini pratik bir şekilde hazırlıyor, yanına da patates püresi öneriyoruz.

Baharatlı Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

800 gram fileto tavuk göğsü
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı mısır gevreği
1 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Püf noktası:

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızarttıktan sonra baharatlı tavuk parçalarını ekleyebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirdiğiniz baharatlı tavuk parçalarını önceden ısıtılmış fırında ve yüksek ısıda kısa sürede pişirebilirsiniz.

Arzu ettiğiniz farklı baharatları mısır gevrekli ve unlu karışıma ekleyebilir, arzuya göre az miktarda bal ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Ev yapımı farklı dip soslarla servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kemik ve deri kısımlarını aldığınız fileto tavuk göğüslerini ince uzun şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla çeşnilendirin.

Yumurta, süt ve kremayı küçük bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

İnce çekilmiş mısır gevreği, galeta unu ve toz kırmızı biber geniş bir tabakta harmanlayın. Elenmiş unu farklı bir geniş tabağa aktarın.

Fileto tavuk göğüslerini sırasıyla; un, çırpılmış yumurtalı karışım ve mısır gevrekli karışıma bulayın.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kaplanmış baharatlı tavuk parçalarını kızgın yağa atıp hafif bir renk alana kadar kızartın. Kağıt havlu serili bir tabakta dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.