Sahurlara Yakışır: Baklava Yufkasından Börek

Katlar halinde paketli olarak satılıp tek tek açıldıktan sonra pratik baklava tariflerine ev sahipliği yapan baklava yufkasından sadece şerbetli tatlı mı hazırlanır sandınız? Farklı şerbetli tatlıların yapımında kullanılan baklavalık yufkalar tek tek açıldıktan sonra peynirli ve kurutulmuş domatesli iç harçla kapatılıp muska şeklini alıyor. Eritilmiş tereyağı ilavesiyle önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriliyor.

El emeği göz nuru börek tariflerine alternatif olarak hazırlanan baklava yufkasından börek çıtır çıtır yeniliyor.

Baklava Yufkasından Börek Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

½ paket baklava yufkası

200 gram lor peyniri

½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

10 adet kurutulmuş domates

¼ demet maydanoz

2 yemek kaşığı ince kıyılmış Antep fıstığı

50 gram tereyağı

½ çay kaşığı tuz

¼ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Üzerine eritilmiş tereyağı sürdüğünüz baklavalık yufkadan hazırlanmış muska böreklerini fırında, kısa süre pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Baklavalık yufkadan böreği arzu ettiğiniz kahvaltılık ürünlerle hazırlayabilir, börek harcı içerisinde az miktarda kaymak kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Paketinden çıkardıktan sonra dikkatli bir şekilde açtığınız baklavalık yufkaları, ikili olarak ayırın. Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin.

Yapraklarını ayıkladığınız maydanozları incecik kıyın. Kurutulmuş domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Rendelenmiş kaşar peyniri, lor peyniri ve ince kıyılmış Antep fıstığı ilavesiyle karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın.

Üst üste koyduğunuz baklavalık yufkaların aralarını eritilmiş tereyağıyla yağlayıp yapıştırın. Dikdörtgen şeklinde kesin.

Hazırladığınız peynirli iç harcı baklavalık yufkalara paylaştırıp muska şeklinde katlayın. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak dizdiğiniz böreklerin üzerine kalan eritilmiş tereyağını sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika kadar pişirdiğiniz börekleri sıcak olarak bekletmeden servis edin.