Bol Peynirli: Baklavalık Yufkadan Börek

Hazır baklava yufkasıyla pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir börek tarifi… İnce katlar halinde serdiğiniz baklava yufkalarını, sodalı ve yumurtalı sos eşliğinde ıslatıp peynirli karışımla bir araya getiriyoruz.

Çıtır çıtır kızarana kadar pişen baklavalık yufkadan böreği dilimler halinde, sıcağı sıcağına servis ediyoruz. Migros kaşar peyniri ekleyip lezzetine lezzet katmayı unutmayın.

Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

30 adet baklavalık yufka
500 gram beyaz peynir
1/4 demet maydanoz (arzuya göre)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı soda

Püf noktası:

Baklava yufkalarını, aralarına hazırladığınız sostan sürerek üçerli katlar halinde fırın tepsisine yerleştirin.

Pişirme işlemi öncesinde dilimlere ayırın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz iç harçla farklı börek tarifleri hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Böreğin sosu için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, zeytinyağı, süt ve sodayı derin bir kapta çırpın.

İç harcı için; beyaz peyniri derin bir kapta ufalayın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ilave edin.

Tek tek açtığınız baklava yufkalarını, aralarına hazırladığınız sostan sürüp üçerli katlar halinde fırın tepsisine dizin.

Aralara hazırladığınız peynirli harçtan serpiştirip yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Kalan sosu böreğin üzerine gezdirip dilimlere ayırdıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Dilimler halinde sıcak olarak servis edin.