Soğuk Havaya #iyigelecek 4 Nefis Bakliyatlı Tarif

Bakliyat çeşitleri, sağlığınıza iyi geldiği gibi kilo vermek istediğinizde de size çok yardımcı olur. Yarattıkları tokluk hissi ve içerdikleri yüksek orandaki lif sayesinde hem aşırı yemek yemenizi önlerler, hem de sindirim sisteminizi düzenlerler. “Yararlı besinler çok lezzetli değildir” algısını da tamamıyla yerle bir eden bakliyat çeşitleriyle hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli 4 yemek tarifi karşınızda!

pastırmalı kuru fasulye

Pastırmalı Kuru Fasulye

Malzemeler:

1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 adet sarımsak
400 gr pastırma
2,5 su bardağı kuru fasulye (bir gece önceden ıslatılmış)
1 adet et bulyon
Tuz
Karabiber
Paprika
Zeytinyağı

Yapılışı:

Soğanları zeytinyağında soteleyin ve ardından biberleri ekleyin. Pastırmayı ikiye kesip ilave edin ve salçayla birlikte kavurun. Kuru fasulyeleri ve baharatları koyduktan sonra bulyon da ekleyerek üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirin.

Tarif videosu: http://migrostv.migros.com.tr/pastirmali-kuru-fasulye/

nohut salatası

Nohut Salatası

Malzemeler:

1 kutu konserve nohut
2 adet közlenmiş kırmızı biber
½ demet maydanoz
1 kase siyah dilim zeytin
1 adet kırmızı kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Pul biber

Yapılışı:

Kırmızı közlenmiş biberleri küp küp doğrayın. Kuru soğanı ve maydanozları da ince ince kıydıktan sonra derin bir kasede tüm malzemeleri, zeytinyağı ve baharatlarla birlikte karıştırıp servis edin.

Tarif videosu: http://migrostv.migros.com.tr/nohut-salatasi/

bulgur pilavı

Kaymaklı Bulgur Pilavı

Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 kırmızı biber
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı kaymak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Nane

Yapılışı:

Yeşil mercimek yıkanıp haşlanır. Soğan ve biber küp küp doğranır ve sıvı yağda kavrulur. Üzerine bulgur eklenip biraz daha kavrulur, mercimekler de eklenir ve üzerine iki bardak sıcak su ve tuz eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra, altı kısılarak içi çekene kadar pişirilir. Bir tavada kaymak eriyene kadar kızdırılır. İyice köpürtülür, üzerindeki köpükler alınmaz. Altı kapatılıp nane, pul biber, karabiber eklenir. Pişmekte olan pilavın üzerine gezdirilir ve demlenmeye bırakılır.

Tarif videosu: http://migrostv.migros.com.tr/kaymakli-bulgur-pilavi/

mercimek çorbası

Süzme Mercimek Çorbası

Malzemeler:

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
Yarım limon suyu
Bir miktar tuz
Bir miktar karabiber
Bir miktar pulbiber

Yapılışı:

Mercimeğe üzerini geçecek kadar su koyup kaynatın ve süzün. Soğanları küp doğrayın. Havuç ve patatesi de küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye koyun. Soğanları kavurmaya başlayın, ardından patates ve havuçları ekleyip bir süre daha kavurun ve mercimekleri ekleyin. Suyu koyup kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte pişirin. Tuzunu, karabiberini ve dilerseniz pul biberini ekleyin. Blenderdan geçirin ve servis edin.

Tarif videosu: http://migrostv.migros.com.tr/suzme-mercimek-corbasi/