Pratik ve Hafif Tatlı: Bal Kabağı Püresi

Özlenen tat bal kabağında sıra. Bal kabaklı tatlılar sofraları süslemeye çoktan başladı bile. Bal kabaklı pay, bal kabağı tatlısı, bal kabağı reçeli şöyle dursun biz bugün bal kabaklı bir acil durum tatlısı hazırlayacağız. Az miktarda toz şeker ve su ilavesiyle kısık ateşte pişen bal kabağını püre haline getirdikten sonra tarçın ve karanfil ilavesiyle çeşnilendirip servis ediyoruz.

Ve işte karşınızda kolay tatlı bal kabağı püresi.

Bal Kabağı Püresi Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

800 gram bal kabağı

1,5 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tarçın

2 adet karanfil

Püf noktası:

Kullandığınız toz şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

İnce ince dilimlediğiniz bal kabaklarını düdüklü tencerede pişirip kısa sürede pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre çırpılmış krema ya da dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız bal kabaklarının kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun. Yeşil kısımlarını dikkatli bir şekilde almaya özen gösterin.

Kabuklarını soyduğunuz bal kabaklarını ince ince dilimleyip derin bir tencereye alın. Toz şeker ve su ilavesiyle kısa bir süre beklettikten sonra suyunu salan kabakları ocağa alın. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Suyunu çeken ve kıvam alana kadar yumuşayan bal kabaklarını blender yardımıyla püre haline getirin. Toz tarçın ve karanfil ilavesiyle çeşnilendirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edin.