Kendisine Bağlar Bu Turuncu: Bal Kabaklı Cheesecake

Kireçte balkabağı reçeli kahvaltı sonrası şöyle dursun, mis gibi balkabağı çorbasını akşama içelim. O da yetmezmiş gibi “00:00’dan Sonra Sahneye Çıkan 7 Artist Balkabağı!” yazımıza göz atalım. Balkabağını doya doya yiyelim. Hatta püresini önceden hazırlayıp çırpılmış krema karışımıyla birlikte balkabaklı cheesecake hazırlayıp sevdiklerimize ikram edelim.Mutfakta turuncu hakim bugün, sizleri de bekleriz!
balkabakli-cheesecake-tarifi 

8 dilim

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

Cheesecake tabanı için:

2 paket yulaflı bisküvi

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

1 çay kaşığı tarçın

Bal kabağı kreması için:

500 gram dilimlenmiş bal kabağı

300 gram esmer şeker

2 su bardağı su

2 adet yumurta

250 gram labne peyniri

250 gram süzme yoğurt

1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

1 yemek kaşığı mısır nişastası

Püf noktası:

Cheesecake hazırlığında maksimum 24 cm. çapında kelepçeli bir kalıp kullanmaya özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Bal kabağı püresi ve çırpılmış krema karışımını birbirine karıştırmadan, iki kat halinde cheesecake tabanı üzerine sürebilir bu şekilde servis edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre dilimlediğiniz bal kabaklı cheesecake’i karamel sos ve ceviz içi eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bal kabağı kremasını hazırlamak için; yeşil kabuklarını dikkatli bir şekilde soyduğunuz balkabağı dilimlerini esmer şeker ve su ilavesiyle orta ateşte pişirin.

Fazla suyunu süzdürdüğünüz labne peyniri ve süzme yoğurdu derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta ve rendelenmiş portakal kabuğu ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

Son olarak mısır nişastası ekleyip bir spatula yardımıyla kısa süre karıştırdığınız krema karışımının üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında dinlendirin.

Cheesecake tabanı için; yulaflı bisküvileri eliniz ya da rondo yardımıyla un haline getirin. Eritilmiş tereyağı ve toz tarçın ilavesiyle karıştırıp hamur haline getirin.

Hazırladığınız bisküvi karışımını kelepçeli kek kalıbına bastırarak yayın, kenar kısımlarını hafifçe kaldırın.

Şerbet karışımında pişen bal kabağı dilimlerini püre haline getirip soğuması için oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra buzdolabında beklettiğiniz çırpılmış krema karışımıyla harmanlayın.

Hazırladığınız kremayı cheesecake tabanı üzerine döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kenar ve taban kısımlarını sıkıca alüminyum folyo ile kapladığınız kek kalıbını, bir parmak kalınlığında su dolu bir tepsiye alın.

Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında, orta kısmı hafif akışkan kalana kadar 40-45 dakika pişirin. Pişirme işlemi sonrasında kapağı hafif aralık fırında dinlendirin, direkt olarak fırından çıkarmayın. Ilık bir kıvama gelen cheesecake’i kıvam alması için buzdolabına kaldırıp mümkünse bir gün boyunca dinlendirin.