Bal Kabaklı Havuçlu Kek

Bal kabağı ve havuç ikilisinin muhteşem birlikteliği!
balkabakli-kek
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Porsiyon sayısı: 8
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı rendelenmiş havuç
3 yemek kaşığı haşlanmış kabak
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tarçın

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
Tüm sıvı malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edin.
Rendelenmiş havuç ceviz ve haşlanmış balkabağını ilave edin.
En son un kabartma tozu ve tarçını ilave edip, bir spatula ile hamuru fazla söndürmeden karıştırın.
Kek kalıbında dökün ve 180 derece ısınmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Kürdan testi yaparak fırından çıkarın.
Servis Önerisi:
Kekin üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz.