Bal Kabaklı Kek

Kış aylarının en lezzetlisi ve farklı tariflerin ilham kaynağı bal kabağını ağırlıyoruz bugün mutfağımızda…Her kek tarifimize yaratıcı dokunuşlar yaptığımız mutfağımızın lezzeti konuğu; bal kabaklı kek.

balkabakli-kek

Hazırlama süresi: 25 dakika

Pişirme süresi: 30-40

Porsiyon sayısı: 8-10

Malzemeler

-2 dilim dilim balkabağı

-2 yumurta

-1 çay bardağı süt

-1 çay bardağı sıvı yağ

-1 çay bardağı şeker

-1 çay bardağı ufalanmış fındık

-2 yemek kaşığı bal

-2 tatlı kaşığı tarçın

-1 paket kabartma tozu

-2-3 su bardağı un

Yapılışı

1. Bal kabaklarını rendeleyin bir kenarda bekletin.

2. Yumurta bal ve şekeri çırpın.

3. İçine diğer sıvı malzemeleri de ilave edip çırpmaya devam edin.

4. Kabak, tarçın ve fındıkları ilave edip kaşıkla karıştırın.

5. En son un ve kabartma tozunu kontrollü olarak yumuşak akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırarak ilave edin.

6. Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün.

7. Önceden 180 derece ısınmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak ocaktan çıkarın.

Servis Önerisi:

Kek çok yumuşak olduğu için ufalanmaması için soğuduktan sonra dilimleyin.