Bal Kabaklı Salata

Tatlısından böreğine kadar pek çok farklı tarifte kullanılan bal kabağı salatalara da çok yakışıyor!

balkabağı tatlısı

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi:——

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

-2 ince dilim kabuksuz bal kabağı

-4 yemek kaşığı tahin

-2 su bardağı süzme yoğurt

-1 çay kaşığı tuz

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

1. Balkabaklarını yıkayıp kurulayın.

2. Rendenin iri tarafı ile rendeleyin.

3. Geniş bir kaba alın.

4. Üzerine tahin, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edin.

5. Tüm malzemenin birbiriyle bütünleşmesi için bir kaşık yardımı ile karıştırın.

6. Servis tabağına alın üzerini nane, susam ve ceviz ile süsleyin.

Afiyetler olsun.

Servis önerisi:

Üzerine ilave edeceğiniz susamı tavada kavurduktan sonra salataya ilave etmeniz lezzeti artıracaktır.