Hafif ve Sağlıklı: Bal Kabaklı Salata

Göz alan rengi ve vitamin dolu posalı yapısıyla benim zamanım geldi gibi göz kırpıyor bal kabağı. Sert ve yeşil kabukları altında pek çok fayda yatıyor. Tatlısından böreğine kadar pek çok farklı tarifte kullanılan bal kabağı, yeşil salatalara da çok yakışıyor.

Keçi peyniri ve haşlanmış kırmızı pancarla çok yakışan haşlanmış bal kabaklarını, balzamik sirke ve zeytinyağıyla sosluyoruz. Bal kabağı salatası tarifiyle gitsin kaloriler, gelsin sağlıklı atıştırmalıklar.

Bal Kabaklı Salata Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

400 gram bal kabağı
3 adet orta boy pancar
100 gram keçi peyniri
1 paket karışık yeşillik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu aldığınız pancarları folyoya sarıp fırında da pişirebilirsiniz.

Pancarları haşlayacaksanız pişirme işlemi sonrasında kontrol edin aksi takdirde pancarlar üzerine açtığınız deliklerden renk ve besin değerleri açığa çıkacaktır.

Pişirme önerisi:

Kabukları soyulmuş bal kabağı dilimlerini haşlamak yerine ızgarada pişirdikten sonra da kullanabilirsiniz.

Arzu ettiğiniz taze ve kuru yeşillikleri kullanabilir, bekletmeden servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Yeşil ve sert kabuklarını soyduğunuz bal kabaklarını bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürün.

Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle hafif diri kalacak şekilde haşlayın, haşlama suyunu süzdürüp soğuması için bir kenarda bekletin.

Bol suda yıkayıp topraklı kısımlarını temizlediğiniz pancarları kaynar suda kısa yumuşayana kadar haşlayın.

Kabuklarını soyduğunuz pancarları iri küpler halinde kesin. Haşlanmış bal kabaklarını pancarlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Keçi peynirlerini küçük parçalara ayırın.

Temizlenmiş ve bol suda yıkanmış karışık yeşillikleri salata kasesine alın, doğranmış pancar ve bal kabaklarını ilave edin.

Salatanın sosu için; zeytinyağı, balzamik sirke, kekik, tuz ve pul biberi küçük bir kapta karıştırın.

Salataya son olarak ekleyip hafif bir şekilde karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.