Balkabaklı İrmik Tatlısı

Klasik tatlı tariflerinden sıkılanlar, kolay tatlı tarifleri MigrosTV’de. Üstelik farklı lezzetlerden ilhamlarla…
balkabakli-irmik-tatlisi
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Porsiyon sayısı: 6
Malzemeler
• 1 litre süt
• 12 çorba kaşığı irmik
• 12 çorba kaşığı şeker
• 1 paket vanilin
• 1 rendelenmiş portakal
• 2 çorba kaşığı kakao
• 1 su bardağı haşlanıp püre yapılmış balkabağı
Yapılışı
• Sütü, irmiği, portakal kabuğu rendesini ve 10 çorba kaşığı şekeri tencerede, orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
• Karışım iyice koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alın ve vanilyayı ilave ederek karıştırın.
• Karışımın üçte birini başka bir kaseye döküp kakao ilave edip karıştırın ve hafifçe ıslatılmış 20cm çapında cam bir kaba dökün.
• Geri kalan karışımın yarısını kakaolu karışımın üzerine dökün.
• En son balkabağı püresi ile kalan iki çorba kaşığı şekeri karıştırın ve kalan tatlıya ilave edip karıştırın.
• Son kat olarak üzerine dökün.
• Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.
Pişirme önerisi:
Tatlıyı kabından rahat çıkartmak için kullanacağınız kabı önceden ıslatmalısınız.