Ballı Fıstık Nasıl Yapılır?

Leziz bir ara öğün, harika bir atıştırmalık, çayın yanına dost, kahvenin yanına sırdaş tarifler mi arıyorsunuz? Aradığınızı bulmuş olabilirsiniz, ballı fıstık denemeye ne dersiniz? Çocukların da bayılacağı enerji ve sağlık dolu bu lezzetle tanışmak için daha fazla geç kalmayın, işte tarifi!

balli-fistik

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı kadar tuzsuz, kabuksuz fıstık
  • 2 su bardağı kadar şeker
  • 2-3 yemek kaşığı kadar bal

Hazırlanışı:

  • Fıstıkları bir havan içerisinde çok küçük olmayacak şekilde parçalayın.
  • Uygun büyüklükte bir tencere seçin ve içerisinde şekeri eritin.
  • Şeker eridikten sonra parçaladığınız fıstıkları tencereye ekleyin ve kavurun.
  • Daha sonra ocaktan alın, fıstıkların sertleşmesi için beklemeye bırakın.
  • Diğer yandan uygun büyüklükteki farklı tencerede balı ısıtın ve şekerli fıstıkları balın içerisine ekleyin.
  • Bal üzerinde gözler oluşuncaya dek pişirmeye devam edin.
  • Daha sonra bir tepsi üzerine pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız karışımı üzerine güzelce yayın ve üzerini bir başka pişirme kağıdı ile kapatıp düzgün bir şekil için elinizle ya da bardak gibi bir cisimle bastırın.
  • Buzdolabında yaklaşık 3-4 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Yeterince soğuyup sertleştikten sonra pişirme kağıdından dikkatlice ayırıp servis edin. Afiyet olsun.