Baharatlı ve Tatlı: Ballı Tavuk Kanatları

Tavuk kanatlarıyla hazırlanabilecek oldukça lezzetli ve pratik bir fırın tarifi. Zeytinyağı, bal, taze sıkılmış limon suyu, biber salçası, kekik, sarımsak ve biberiye ilavesiyle hazırladığımız sosta pişen tavuk kanatları, ızgara kanat lezzetini aratmayacak.

Tatlı ve baharatlı tavuk kanatları yanına hazırlayabileceğiniz zahterli fırın patates de yine bizim önerimiz olsun.

Ballı Tavuk Kanatları Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

1 kilogram tavuk kanadı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kekik
1 baş sarımsak
1 dal biberiye
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Sosladığınız kanatları arzuya göre bir gece kadar buzdolabında muhafaza edebilir, sonrasında pişirebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları sos karışımına ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz tavuk kanatlarını kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Zeytinyağı, bal, taze sıkılmış limon suyu, biber salçası, kekik, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve taze biberiye dalını derin bir kapta harmanlayın.

Lezzet vermesi adına ortadan ikiye kestiğiniz bir baş sarımsağı ekleyin.

Tavuk kanatlarını ekleyip karıştırdıktan sonra fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.