Film Keyfine: Bardakta Mısır

Ona film keyfi yakışır… Sokak aralarını mis gibi kokutan, bardak bardak satılan, ev yapımı mısır keyfinden bahsediyoruz. Bardakta mısır tarifimizde tereyağı, sarımsak, dereotu, toz kırmızıbiber, çok az miktarda tuz ve toz parmesan peyniri kullanıyoruz.

Sıcağı sıcağına servis edip, kaşık kaşık keyfine varıyoruz.

Bardakta Mısır Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

400 gram konserve mısır
1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
4 dal dereotu
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1/4 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Bardakta mısır yapımında kullandığınız konserve mısırı, bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre taze çekilmiş tane karabiber, kekik, kimyon vb. baharatlar ekleyerek de bardakta mısır hazırlayabilir, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Servis esnasında ketçap ve mayoneze yer verebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda durulayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz konserve mısırları küçük bir sos tenceresine alın.

Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı küçük küpler halinde kesip tuzla ovun. Ayıklanmış dereotu yapraklarını incecik kıyın.

Tereyağı ve ezilmiş sarımsakları sos tenceresine ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Toz kırmızıbiber, tuz ve ince kıyılmış dereotu yapraklarını ekleyip pişirme işlemini kısa bir süre daha sürdürün.

Son olarak eklediğiniz toz parmesan peyniriyle bağladığınız bardakta süt mısırı, sıcak olarak bekletmeden servis edin.