Hunharca Saklamalı: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Yanlış okumadınız, çay saatlerini şölen sofralarına dönüştüren tuzlu kurabiye tarifimiz bayatlamayan cinsinden. Her dem taze kalan kurabiyelerimiz, yapım aşamasında değindiğimiz küçük püf noktalarıyla kıvam alıp uygun saklama koşullarıyla ölümsüzleşiyor.

Hamurun içerisine ince kıyılmış taze otlar da atsak mı acaba? Buyurun, son karar sizin 🙂

Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

125 gram tereyağı
50 ml. zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Katı malzemeleri eledikten sonra kullanın. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz kurabiyeleri ağzı kapalı, cam bir kavanozda muhafaza edin.

Pişirme önerisi:

Üzerine yumurta sarısı sürdüğünüz kurabiyeleri, susam ve çörek otu ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Zeytinyağı, toz şeker, üzüm sirkesi, tuz ve kabartma tozu ilavesiyle karıştırın.

Son olarak elenmiş unu azar azar ekleyip hamuru, toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.

Elde ettiğiniz yumuşak dokulu hamuru, hafifçe unlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla açın. Uzun ince şeritler halinde kestiğiniz hamurların iki ucunu birbirine yapıştırın.

Arzuya göre farklı kalıplar yardımıyla kesip şekil verdiğiniz hamurları yavaş hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 15-20 dakika kadar pişirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.