Nefis tatlılar dedik, et yemekleri dedik şimdi de sıra geldi buram buram bir Anadolu turuna. Geleneksel lezzetlerimiz ile bayram sofranızda enfes bir lezzet rüzgarı estirmeye ne dersiniz?
1- Sıkma Tarhana Çorbası
Geleneksel çorbamız ile yapalım açılışımızı; sıkma tarhana çorbası!
2- Silor Tepsi Mantısı
Mantı deyince akan suların durduğu bir memlekette yaşadığımız doğrudur! 🙂 O halde buyurun tepsi mantısına!
3- Etli Firik Pilavı
Et yemeklerinin yanına farklı bir pilav arayışındaysanız etli firik pilavı tam size göre.
4- Burgu Kebabı Tarifi
Kurban etiyle yapılan leziz et yemeklerine biraz da geleneksel kokular serpelim istedik. Burgu kebabına ne dersiniz?
5- Fodula Tarifi
Osmanlı saray mutfağının görkemli bir diğer lezzetinde sıra; fodula.
6- Mastave Tarifi
Finali de pazı ve yoğurdun efsane uyumu ile yapalım. Mastave tarifi, bayram sofranıza çok yakışacak.