Krema ve Mantar Baş Rolde: Beef Stroganoff

İnce ince dilimlenmiş mantar, Migros Uzman Kasap reyonlarından sarı etiketli fiyatlarla satın alabileceğiniz uzun ince şeritler halinde kesilmiş et ve salatalık turşularının lezzet kattığı bir et yemeği beef stroganoff tarifi.

Sıcak et suyu, hardal ve krema ilavesiyle kısık ateşte pişmeye devam beef stroganoff, koyu bir kıvam alan sosuyla sıcak olarak servis ediliyor. Sade pirinç pilavı eşliğinde servis ediliyor.

Beef Stroganoff

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 kilogram kontrafile (ya da bonfile)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
3 diş sarımsak
300 gram mantar
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı hardal
3 adet salatalık turşusu
300 ml. et suyu
200 ml. krema
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız et yemeğine arzuya göre uzun ince şeritler halinde kestiğiniz renkli dolmalık biberler ekleyin, krema kattıktan sonra pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün.

Servis önerisi:

İnce kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis edin.

Nasıl Yapılır?

Kontrafile eti uzun ince şeritler halinde kesin. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin.

Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince dilimleyin. Uç kısımlarını aldığınız salatalık turşularını uzun ince şeritler halinde kesin.

Zeytinyağını, döküm tabanlı bir tavada kızdırın. Uzun ince şeritler halinde doğradığınız etleri ekleyip yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin.

Sotelenen etlere doğranmış kuru soğan ve sarımsakları katıp hafif bir renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün.

Unu ekleyip karıştırın. Un kokusu çıktığında hardal ve sıcak et suyunu ilave edin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyip çeşnilendirin. Kapağı kapalı tencerede pişirme işlemini 8-10 dakika kadar sürdürün.

Sos koyu bir hal aldığında ince ince dilimlenmiş mantar ve salatalık turşularını katın. Kıvam alması ve parlaklık kazanması için tereyağını katıp yüksek ateşte 2-3 dakika daha soteleyin.

Krema ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirdiğiniz et yemeğini sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.